Janko nije uspeo

Izvor: RTS, 02.Sep.2015, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko nije uspeo

Janko Tipsarević je zaustavljen u prvom kolu Ju-Es opena. Bolji od njega u pet setova bio je Španac Giljermo Garsija Lopes 3:2 po setovima 7:6 (7:4), 4:6, 4:6, 6:3, 6:1. Meč je trajao tri sata i 32 minuta igre.
 

Tipsarević nije uspeo da prebrodi prvu prepreku na Otvorenom prvenstvu Amerike. Uspeo je naš teniser da preokrene rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nakon gubitka prvog seta, međutim Lopes se vratio u meč i novim preokreto rešio ga u svoju korist.
U prvom setu oba tenisera su bila sigurna na svoj servis tako da je set ušao u taj brejk. Španac je imao više koncentracije pa je dobio ovaj period igre sa 7:4.
Janko je u drugom setu već u trećem gemu oduzeo servis protivniku. Naš teniser je uspeo da zadrži prednost do kraja seta, imao je prilika i na servis protivnika da reši set u svoju korist. Međutim Lopez je uspeo da se odbrani. Tipsarević je potom bio siguran nasvoj servis i rešava drugi set u svoju korist rezultatom 6:4.
Treći set je doneo veliku borbu. U ranoj fazi teniseri su razmenili po jedan brejk. Potom je usledio mirniji perio gde su obojica uspevali da sačuvaju svoje servise. U devetom gemu naš teniser ponovo oduzima servis protivniku, a potom je bio siguran na svoj servis za konačnih 6:4 u trećem setu.
Protivnik je bolje ušao u četvrti set uz jedan brejk stigao je do prednosti od 3:0. Janko uspeva da vrati brejk u petom gemu i smanji na 3:2. Već u narednom gemu Lopes ponovo dolazi do brejka prednosti, koji uspeva da sačuva do kraja seta, 6:3, i uvede meč u peti set.
Španac nastavlja sa odličnom igrom i uz dva brjka dolazi do prednosti od 4:0. Janko smanjuje na 4:1, ali je to bilo sve od našeg tenisera u ovom setu - 6:1 za Španca.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.