FED KUP: Svetska grupa ostade sanak pusti

Izvor: Mondo, 23.Apr.2017, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FED KUP: Svetska grupa ostade sanak pusti

Teniserke Srbije ostaće u Evro-afričkoj zoni Fed kupa, pošto su u baražu za popunu Svetske B grupe poražene od Australije u Zrenjaninu.

Foto: MN Press

Teniserke Srbije nisu uspele da se dokopaju Svetske B grupe u Fed kupu. Selekcija Australije stigla je u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu do nedostižnih 3:0 u meču plej-ofa i obezbedila plasman u viši rang.

Odlučujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poen selekciji Ališje Molik donela je Darija Gavrilova, koja je pobedila Ninu Stojanović rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:3, posle 68 minuta igre.

Iako je bilo najavljeno da će u nedelju prva nastupati Aleksandra Krunić, Srbija je rešila da napravi promenu posle maksimalnog vođstva gošći prvog dana (2:0). Najpre je Krunić poražena od Ešli Barti (6:4, 6:3), a potom je izgubila i Ivana Jorović od Gavrilove (6:2, 6:2).

Uoči nedeljnog programa odlučeno je da na teren izađe Nina Stojanović protiv Darije Gavrilove. Malo ko je očekivao da bi 100 mesta slabije rangirana igračica mogla da napravi iznenađenje protiv 28. na svetu, koja je u zavidnoj formi. Iako, ruku na srce, Nina se hrabro borila, naročito u drugom setu, gde je napravila i brejk, ali nije uspela da produži borbu i nadu svog tima.

Srbija tako ostaje u Evro-afričkoj zoni i naredne sezone, dok će Australija nastaviti da se takmiči i 2018. u Svetskoj grupi B, u kojoj je ove sezone poražena u prvoj rundi od Ukrajine u Harkovu.

Reprezentacija Srbije prošle godine je ispala u Evro-afričku zonu porazima od Španije (0:4) i Belgije (2:3) na domaćem terenu, a pre nešto više od dva meseca plasirala se u plej-of trijumfom na turniru u Talinu, posle pobeda nad Estonijom, Bugarskom, Izraelom i Poljskom.

------------------------------------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.