Eurosport proširenjem prava na prenos Vimbldona ojačava poziciju doma Gren-Slem tenisa u Evropi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Avg.2016, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eurosport proširenjem prava na prenos Vimbldona ojačava poziciju doma Gren-Slem tenisa u Evropi

Eurosport je ojačao svoju poziciju doma Gren-Slem tenisa u Evropi nakon proširenja partnerstvu sa Ol-Ingland klubom, Vimbldonom, kako bi prikazao sve utakmice prvenstva u još šesnaest zemalja

Novi sporazum znači da će Eurosport, sportska destinacija broj jedan u Evropi, prikazivati sva četiri Gren-Slem turnira – Vimbldon, Australian Open, Rolan-Garos i Ju-EsOpen – u 25 zemalja širom Evrope. Ovo je značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << proširenje, s obzirom da Eurosport nije imao prava za prenos Vimbldon mečeva sve do 2014. godine, pre nego što je počeo prenos prvenstva u Belgiji 2015. godine.

Trogodišnji sporazum uključuje ekskluzivna* prava za TV na pretplatu i digitalna prava za turnire koji se održavaju od 2017. do 2019. čime će po prvi put Eurosport prikazivati Vimbldon za ljubitelje tenisa Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji i Sloveniji, što je ugovor koji osigurava prava prenosa u 16 dodatnih država. Od šampionata 2017. godine, Eurosport će prenositi sve mečeve na svojim kanalima i na EurosportPlayer servisu.

Dodatne teritorije bi mogle biti pridodate pre šampionata 2017. godine.

Piter Haton (Peter Hutton), CEO kompanije Eurosport, je rekao: „Naš sporazum sa Vimbldonom, znači da ćemo sada pokazati sva četiri Gren-Slem turnira na 25 teritorija, što nas čini pravim domom Gren-Slem tenisa u Evropi. Mi gradimo dugoročno partnerstvo sa Ol-Ingland klubom koji podržava strategiju Eurosporta da obezbedi premijum sadržaj, koji je dostupan fanovima na bilo kom uređaju. “

Fanovi će moći da uživaju u tenisu na TV-u i vide svaki minut sa svakog televizijskog terena* na Eurosport Player servisu, vodeće direktne i digitalne sportske platforme na zahtev.

O kanalu Eurosport

Eurosport, sportska destinacija broj jedan u Evropi, povezuje fanove i sportiste na najvećim sportskim događajima. Njegovi kanali, Eurosport 1 i Eurosport 2, kao i Eurospor tnews dosežu do 236 miliona kumulativnih pretplatnika širom 93 zemalje u Evropi, pacifičkoj Aziji, Africi i bliskom Istoku. Eurosport.com je najposećenija internet stranica koja se bavi sportskim vestima, sa 14 miliona jedinstvenih korisnika mesečno. Eurosport Player je sveobuhvatna propusnica za najveće događaje koji se spremaju, dostupna uvek i svuda u 52 zemlje. Eurosport Events je specijalizovan za organizaciju promociju međunarodnih sportskih događaja. Više informacija je dostupno na corporate.eurosport.com

Napomene

* Prenos u Ujedinjenom Kraljevstvu uključuje finalne mečeve i dnevne izveštaje

Eurosport prenosi šampionatu Vimbldonu u sledećih 25 teritorija: Albanija, Armenija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Finska, Mađarska, Island, Kosovo, Latvija, Litvanija, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Holandija, Norveška, Rumunija, Srbija, Slovenija, Švedska, Ukraina, Ujedinjeno Kraljevstvo (finalni mečevi i dnevni izveštaji).

Pogledaj vesti o: Australian Open

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.