Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džumhur u pet setova do drugog kola Vimbldona

Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur uspješno je počeo nastup na Vimbldonu pobjedom nad Amerikancem Denisom Kudlom sa 3:2 (7:6, 7:5, 2:6, 1:6 i 6:3).

Kudla je bolje otvorio meč. U prva tri servis gema izgubio je samo jedan poen, ali nije mogao do brejka, iako je u četvrtom gemu bio blizu. Imao je Kudla tri brejk lopte, ali se Džumhur nije predavao.

U šestom gemu na svoj servis Džumhur je imao 40:15, ali se Kudla vratio i napravio brejk >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za vodstvo od 4:2. Već u narednom gemu Džumhur vraća istom mjerom.

U narednom gemu Džumhur je potvrdio brejk i izjednačio rezultat u prvom setu na 4:4. Oba tenisera do kraja su zadržala svoje servise, pa se pobjednik prvog seta rješavao u taj-brejku.

Već na startu Džumhur pravi mini brejk, ali istom mjerom uzvraća i Kudla. Potom Amerikanac veže dva mini brejka i dolazi do vođstva 5:2 u taj-brejku. Damir se vraća s pet vezanih poena i rješava prvi set u svoju korist rezultatom 7:6 (7:5).

Na otvaranju drugog seta Džumhur gubi svoj servis. Kudla pravi brejk, a potom ga i potvrđuje za prednost od 2:0. U šestom gemu prvog seta Džumhur se uspio vratiti. Poveo je s 40:0 na servis Kudle, ali je Amerikanac s četiri vezana poena došao do prednosti.

Ipak nakon velike borbe, najbolji bh. teniser pravi brejk i dolazi do izjednačenja (3:3). Nakon toga Damir potvrđuje brejki dolazi do prvog vođstva u drugom setu. U 12. gemu drugog seta, Džumhur dolazi do dvije brejk lopte, koristi drugu i dolazi do prednosti od 2:0.

Treći set je počeo identično kao i drugi, a Kudla je uspio oduzeti servis Džumhuru i povesti s 1:0. Uspio je Kudla da potvrdi brejk i povede sa 2:0 trećem setu. U petom gemu trećeg seta Kudla dolazi do novog brejka i vođstva od 4:1. Džumhur ipak vraća jedan brejk i smanjuje na 4:2. Bilo je to sve od Džumhura u ovom setu. Kudla dolazi do dva vezana gema i uspijeva smanjiti rezultat na 2:1 u setovima.

Kudla bolje otvara četvrti set. U trećem gemu dolazi do brejka i vođstva od 2:1, a nakon toga i potvrđuje oduzeti servis. Nakon drugog seta potpuno se raspala igra Džumhura, a u petom gemu četvrtog seta Kudla opet dolazi do dva brejka prednosti i vođstva od 4:1, a potom uzima i preostala dva gema.

Džumhur odlično otvara peti set i dolazi do brejka prednosti, ali Kudla već u narednom gemu uzvraća. Naredna dva servis gema oba tenisera su uspješno sačuvali. U petom gemu petog seta, Džumhur pravi novi brejk i ponovo dolazi do vođstva, koje potvrđuje u sljedećem gemu.

Do kraja je bh. teniser zadržao stečenu prednost i tako ostvario najveći uspjeh na Vimbldonu.

U narednom kolu Džumhur će snage odmjeriti sa Francuzom Pjerom Herbertom.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Đoković lagano do drugog kola Vimbldona

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2016

Prošlogodišnji šampion Vimbldona Novak Đoković uspješno je krenuo u odbranu titule pobjedom nad Britancem Džejmsom Vardom sa 3:0 (6:0, 7:6, 6:4)...Đoković je već na samom startu pokazao zašto je najbolji teniser svijeta. Imao je prvi servis a protivniku nije prepustio niti jedan poen. Odmah...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.