Dortmund tukao Švabe dok su sa neba padale teniske loptice (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2016, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dortmund tukao Švabe dok su sa neba padale teniske loptice (VIDEO)

Navijači Borusije na neobičan način protestovali zbog visokih cena ulaznica

Borusija Dortmund ima male šanse u šampionskoj trci sa Bajernom, ali u DFB kupu sigurno hita ka novom, trećem uzastopnom finalu! Milioneri su u četvrtfinalu pregrmeli veoma teško gostovanje u Štutgartu i trijumfom od 3:1 postali drugi tim koji je obezbedio plasman među četiri najbolje ekipe, posle Verdera.

Švabe su do večerašnjeg meča bile u seriji od četiri trijumfa i s >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << velikim optimizmom su dočekali ovaj okršaj, međutim, Borusija je na terenu pokazala da je u ovom trenutku ipak mnogo kvalitetniji tim.

Gosti su poveli u 5. minutu pogotkom sjajnog Marka Rojsa i već na samom startu utakmice umirili raspevane domaće navijače. Adrenalin na tribinama skočio je u 21. minutu posle izjednačenja Rupa, ali Dortmund je ponovo brzo odgovorio, ne dozvolivši domaćinima da se razmahnu. Rojs je izvanredno proigrao Obamejana, a prvi strelac Borusije ove sezone i jedan od najboljih strelaca Evrope rutinski loptu smestio u mrežu za 1:2.

Tuhelov tim je uspešno čuvao prednost od jednog gola i strpljivo čekao da Štutgart krene na sve ili ništa, što se dogodilo u samom finišu. Kazna je, naravno, bila surova. Golom Mhitarjana u 89. minutu gosti su rešili sve dileme oko drugog polufinaliste.

Inače, poslednja dva finala kupa Borusija je izgubila. Prošle sezone od Volfzburga (1:3), a pretprošle od Bajerna (0:2).

Da li će biti treća sreća?



Zanimljivo da je ovaj susret sredinom prvog dela bio prekinut jer su navijači Dortmunda sa tribina zasuli teren teniskim lopticama u znak protesta zbog visokih cena ulaznica. Prilično neobična slika i dosad neviđena.

Pogledajte kako je to izgledalo:



DFB KUP - ČETVRTFINALE

Utorak:

Leverkuzen - Verder 1:3 (1:2)

/Čičarito 22pen - Garsija 31, Pizaro 42pen, Griliš 82/

Štutgart - Dortmund 1:3 (1:2)

/Rup 21 - Rojs 5, Obamejan 31, Mhitarjan 89/

Sreda:

19.00: Hajdenhajm - Herta

20.30: Bohum - Bajern

(foto: Action Images)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

'Milioneri' oborili klupski rekord!

Izvor: Sportske.net, 10.Feb.2016, 15:37

Rekord je pao sinoć na 'Mercedes Benz Areni' u Štutgartu...Borusija Dortmund je preslišala 'Švabe' u gostima u 1/4 finalu nemačkog kupa i tako ispisala najlepše stranice klupske istorije...Zbog čega?..Zbog toga što je utakmica u Štutgartu bila 11. uzastopna u kupu na kojoj je Borusija uspela...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.