Đoković pred odbranu trofeja na Vimbldonu: Ove godine imam još veće samopouzdanje (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jun.2016, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković pred odbranu trofeja na Vimbldonu: Ove godine imam još veće samopouzdanje (VIDEO)

Najbolji teniser sveta u ponedeljak započinje svoju misiju odbrane trofeja na Vimbldonu protiv Džejmsa Vorda, a uoči turnira na konferenciji za medije pričao je o tome kako se oseća uvek kada se vrati u London na treći gren slem turnir.

- Uvek sam uzbuđen kada se vratim na Vimldon. To je turnir koji sam uvek sanjao da ću da osvojim. Kada god se vratim, iako je svaka godina drugačija, ožive te uspomene iz detinjstva kada sam sanjao da ću osvojiti ovaj turnir. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

- Blagosloven sam što sam mogao da osvojim Vimbldon tri puta, ali svaki put osećam slično uzbuđenje, kao da prvi put dolazim ovde - rekao je Novak i dodao da je po prvi put dolazi kao šampion Rolan Garosa, što mu daje posebno samopouzdanje.

- Ove godine je to malo drugačije, jer dolazim kao šampion Rolan Garosa prvi put u karijeri i to mi daje dodatno samopouzdanje - istakao je Novak.

Foto: Guliver/Dennis Grombkowski/Getty Images

Novinari su pitali Novaka da li može da pretpostavi šta prolazi kroz glavu njegovim protivnicima kada izađu na teren.

- Ne znam šta prolazi kroz glavu mojih protivnika, to je pitanje za njih, li mogu iskreno da kažem da radim naporno da unapredim svoju igru, usredsređen sam na svoj napredak i poboljšanje igre na svim podlogama. Sada sam na vrhuncu svoje karijere i nadam se da ću nastaviti tim putem. Osećam da još uvek imam prostora za napredak i to me ohrabruje, daje mi više razloga za trening.

Branilac trofeja posebno je istakao kakav osećaj kada izađe na finale i to mu daje motiv da i ove godine postigne takav uspeh.

Foto: AP/Tanjug

- Kada izađete na finale na centralnom terenu, to je nešto neverovatno u odnosu na ostale mečeve. Naročito u duelima sa Rodžerom u poslednje dve godine u triler finalima. Kada uspete da osvojite trofej, podelite to sa porodicom, timom i bliskim ljudima. Kada god se vratim ovde, ožive ta sećanja, koja mi daju dodatni motiv - zaključio je Novak Đoković.



(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Tenis,   London

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Đoković: Svaki Vimbldon kao da je prvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2016

Najbolji svetski teniser Novak Đoković rekao je danas da je veoma uzbuđen pred start Vimbldona i naglasio da uvek oseća istu draž, bez obzira što je već tri puta osvojio titulu u Londonu..."Uvek sam veoma uzbuđen kada dođem na Vimbldon. To je bio turnir koji sam uvek sanjao da osvojim. Svaki...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.