ĐOKOVIĆ: Sada uživam više nego 2011. godine

Izvor: Kurir, 14.Sep.2015, 05:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐOKOVIĆ: Sada uživam više nego 2011. godine

Dao sam sve od sebe, moram sam da igram vrlo koncentrisao i to sam uspeo, kazao je srpski teniser posle trijumfa na US Openu

NJUJORK - Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posla trijumfa u Njujorku da ove godine uživa više nego 2011, koju je završio sa 10 titula, od čega tri na grend slem turnirima, što se smatra jednom od najboljih sezona u istoriji tenisa.

Đoković je rano jutros u finalu US Opena pobedio Rodžera Federera sa 6:4, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 5:7, 6:4, 6:4 i osvojio jubilarnu 10. grend slem titulu, drugu u Njujorku, a ukupno 55. ATP trofej u karijeri.

"Ta 2011. verovatno je najbolja u mom životu, ali sada više uživam, jer sam suprug i otac. Sada je sve slađe", izjavio je Đoković posle meča.

Srpski teniser naveo je da i dalje unapređuje igru i "nastavlja da ide".

"Imam ogromno poštovanje prema Federeru. On je uradio sjajne stvari za naš sport i kada igrate protiv njega, najboljeg na svetu, onda imate veliki pritisak. Dao sam sve od sebe, moram sam da igram vrlo koncentrisao i to sam uspeo", kazao je Đoković.

Federer je poručio da je u Njujorku imao "dve divne nedelje".

"Jako sam zadovoljan kako sam igrao i osećam da idem u pravom smeru. Igranje protiv velikih šampiona poput Đokovića uvek je izazov, naše rivalstvo je dobro. Uvek je teško i neizvesno, s obzirom da veoma dobro znamo kako igramo", rekao je Federer.

Trijumfom u Njujorku Đoković je uvećao prednost na čelu svetske rang liste i od ponedeljka će imati 16.145 bodova, čak 6.600 više od drugoplasiranog Federera. Srpskom teniseru predstoji tronedeljna pauza, a u nastavku sezone nastupiće na turniru u Pekingu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.