Del Potro: Ponovo uživam u tenisu

Izvor: B92, 01.Jul.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del Potro: Ponovo uživam u tenisu

Argentinac Huan Martin del Potro bio je srećan zbog pobede na Vimbldonu, rekavši da se oseća kao da mu je ovo druga ili treća karijera u životu.

On je u drugom kolu savladao Stena Vavrinku posle četiri seta sa 3:6, 6:3, 7:6, 6:3, a u narednoj rundi igraće se Francuzom Lukasom Pujom.

Nekada četvrti teniser sveta i osvajač US Opena 2009. godine, imao je problema sa ručnim zglobom i tokom ovog susreta, a upravo zbog te povrede operisan je nekoliko puta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Del Potro kaže da bi voleo da naredne sezone bude potpuno spreman.

„Voleo bih da budem 100 odsto zdrav za narednu sezonu. Kao što znate, moj bekhend još nije potpuno spreman, zbog toga sam igrao mnogo slajseva. Znam koliko sam daleko od svog nivoa. Osećaj je bio sjajan, lepo je biti na Centralnom terenu ovog fenomenalnog turnira. Mnogo toga mi je nedostajalo. Sada sam srećan jer ponovo igram, a kada pobedite igrača poput Vavinke, sve se promeni u pravom smeru. U nekim momentima sam se plašio da udaram jače bekhendom. Srećan sam jer sam dogurao do ovde.“

On kaže da ponovo uživa u tenisu i da bi voleo da opet bude u svetskom vrhu.

„Kao što sam rekao posle meča, ovo je posle svih operacija moja druga ili treća karijera. Bilo je teško vratiti se ovom sportu posle trećeg zahvata Ali sada ponovo uživam u tenisu. Ne znam da li ponovo mogu da budem u samom vrhu. Ali i ako ne budem, biću srećan samo zbog toga što opet igram. Ako budem radio kako treba, možda ću imati šansu da budem bolji u budućnosti, jer mogu da igram na istom nivou kao i drugi teniseri iz vrha."

Naredni protivnik 165. teniseru sveta biće 22-godišnji Francuz Lukas Puj, a za njega Delpo kaže da je talentovan i opasan.

„O svom narednom rivalu znam da je dobar momak. Pobedio je Janga u tri seta. Veoma je opasan. Veliki je talenat. Ovo je treća runda Gren slema i sve je moguće. Ne znam da li ću biti umoran, jer sam upravo završio svoj najteži meč od povratka. Ali daću sve od sebe da budem spreman za taj izazov.“

Argentinac je izgubio prvi set od Švajcarca, ali nije posustao, zaigrao je mnogo bolje i uspeo da preokrene rezultat.

„Stan je na početku igrao veoma dobro, ali ja nikada ne odustajem. Posle izgubljenog prvog seta počeo sam bolje da serviram. Moj forhend je proradio i igra se tada mnogo promenila. U trećem, imao sam i malo sreće u taj brejku. Zatim, u četvrtom, bio sam veoma fokusiran sve vreme pokušavajući da napravim brejk, u čemu sam i uspeo“, zaključio je Del Potro.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.