Darja Kasatkina je baš srećna dobitnica

Izvor: B92, 03.Sep.2015, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darja Kasatkina je baš srećna dobitnica

Ruska teniserka Darja Kasatkina na najbolji način koristi šansu koja joj se pod srećnim okolnostima ukazala na US openu.

Kasatkina, trenutno 133. igračica na WTA listi, napunila je 18 godina početkom maja i nikada do sada nije igrala na nekom od četiri najveća turnira.

Ona je učestvovala na juniorskim Gren slemovima, ali nije uspevala da se plasira u glavni žreb u seniorskoj konkurenciji. Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bilo i ove godine, ili je bar tako trebalo da bude...

Devojka iz Toljatija ispala je u petak u poslednjem kolu kvalifikacija od Elizavete Kuličkove sa 6:2, 6:4 i već je pakovala kofere da napusti Njujor. Međutim, mnogo poznatija Marija Šarapova se povredila, a Kasatkina upala umesto nje kao 'laki luzer'.

U prvom kolu sastala se sa imenjakinjom Gavrilovom, koju je pobedila sa 6:2, 4:6, 7:5 posle skoro dva i po sata igre i tako se radovala posle prvog Gren slem meča. Sledeći duel trajao je sat vremena kraće i u njemu je sa dva puta po 6:4 eliminisala mladu Hrvaticu Anju Konjuh.

Najveći uspeh u karijeri moći će da nadogradi, a za to je potrebno da savlada Kristinu Mladenović koja je izbacila našu Bojanu Jovanovski.

Međutim, i da ne uspe, definitivno će biti jedan od heroja ovogodišnjeg US opena, a kao nagradu će osim velikog čeka dobiti i napredak od okruglo 30 pozicija što će je dovesti na prag najboljih 100.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.