Bojana Jovanovski završila takmičenje na Vimbldonu u prvom kolu

Izvor: Blic, 30.Jun.2015, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojana Jovanovski završila takmičenje na Vimbldonu u prvom kolu

Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo Vimbldona, pošto je izgubila od Tatjane Marije iz Nemačke sa 6:7(2), 5:7.

Jovanovski, 51. na svetskoj rang listi, je već na samom startu izgubila gem na svoj servis, ali je u osmom gemu to uspela da vrati i potom povede sa 5:4.

Teniserke su nakon toga osvajale gemove na svoj servis, pa je prvi set rešen u taj-brejku, koji je nemačka teniserkam, 78. na planeti, dobila sa 7:2.

Srpska teniserka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je bolje počela drugi set, povela je sa 3:1, ali je njena protivnica posle brejka u šestom gemu izjednačila na 3:3. Posle toga nije bilo brejkova, a Jovanovski je u 10. gemu uspela da spasi meč loptu.

Marija je zatim bez većih problema osvojila gem na svoj servis, a u narednom gemu je posle velike borbe iskoristila tek osmu meč loptu, ukupno devetu i posle sat i 50 minuta drugi put u karijeri obezbedila plasman u drugo kolo Vimbldona.

Ona će u drugom kolu igrati protiv 117. teniserke sveta, Kineskinje Jing King Duan, koja je pobedila Kanađanku Eženi Bušar sa 7:6, 6:4.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.