Azarenka o Aleksandri Krunić: Tako mala, a...

Izvor: Mondo, 02.Sep.2014, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azarenka o Aleksandri Krunić: Tako mala, a...

Nekada prva teniserka sveta ishvalila je našu Aleksandru Krunić posle meča osmine finala US Opena.

Foto: (AP Photo/Darron Cummings)

Niko to nije očekivao.

Ni (16) Viktorija Azarenka, ni Aleksandra Krunić.

Ali, teško je bilo prepoznati favorita na terenu. Dvostruka gren slem šampionka igrala je potpuno ravnopravan i neizvestan meč protiv trenutno 145. igračice sveta i, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << muke koja je trajala skoro dva i po sata, mogla je samo da čestita rivalki.

"Aleksandra je igrala neverovatan tenis. Pred njom je svetla budućnost. Nije lako igrati protiv nekoga koga ne poznajete dobro. Trudila sam se da ostanem pozitivna i da se borim i kada sam izgubila prvi set", rekla je Azarenka, koja je u Njujorku igrala finala prethodne dve godine.

"Iznenadila sam se kada sam videla da i nije baš visoka, a da šalje tako snažne i precizne udarce", zaključila je Beloruskinja.

Naša Aleksandra, pre godinu dana 126, a sada 145. teniserka sveta, mogla bi sa bodovima osvojenim na US Openu da narednog ponedeljka osvane i na 91. mestu WTA liste.

Ona je prvi ulazak među 100 najboljih u karijeri skupo zaradila, prošavši kroz kvalifikacije i stigavši među 16 najboljih, a za to je bilo potrebno vezati šest pobeda za kratko vreme. Za osvajanje gren slema, ako krenete iz glavnog žreba, potrebno vam je sedam...

"Iskreno, nisam očekivala da ću pružiti ovako jak otpor. Igrale smo na velikom terenu, pred mnogo gledalaca, većina je podržavala nju kada je uspela da napravi brejk... Bila sam veoma iznenađena kako je tekao meč", rekla je Krunićeva.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.