Američka turneja je Novakova

Izvor: B92, 22.Jul.2014, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Američka turneja je Novakova"

Legendarni teniski trener Nik Bolitijeri rekao je da će Novak Đoković dominirati na predstojećoj američkoj turneji.

Prošle sezone Rafael Nadal je iznenađujuće osvojio dva Mastersa i US open u tom periodu, ali Bolitijeri misli da su se stvari promenile.

Srpski i španski teniser daleko su ispred ostatka ATP tura, pa će se do kraja godine boriti za prvo mesto na ATP listi, ali i verovatno za najveće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trofeje.

Bolitijeri smatra da su uslovi na tvrdoj podlozi savršeni za igru najboljeg tenisera sveta.

„Kada želite da lopticu udarite u pravom trenutku, morate da gledate i na koju stranu je uperen vrh reketa vašeg protivnika. Na taj način ćete sebi omogućiti da se savršeno postavljate na terenu“, kaže Bolitijeri aludirajući na Đokovića i dodaje da je bekhend najveće oružje srpskog tenisera koji najbrže menja pravac.

„Njegov bekhend je neverovatno dobar. On veoma dobro zna kako da koristi levu ruku pri izvođenju tog udaca.“

Đoković je tokomkarijere osvojio 34 titule i ima 366 pobeda na tvrdoj pdolozi, sa neverovatnim procentom trijumfa (83%). Međutim, Bolitijeri ne otpisuje ni Nadala.

„Nadal je značajno popravio servis, takođe je i izravnao forhend, promenio je poziciju na terenu i sada je bliže osnovnoj liniji. Češće dolazi na mrežu i uopšte nije loš volej igrač.“

U svakom slučaju, nakon male pauze očekuje nas sjajna završnica teniseke sezone u kojoj bi Novak Đoković i Rafael Nadal trebalo da nampriušte još nekoliko epskih duela i novih epizoda najvećeg rivalstva u istoriji ovog sporta...
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bolitijeri: Američka turneja je Novakova

Izvor: BanjalukaLive.com, 22.Jul.2014

Legendarni teniski trener Nik Bolitijeri rekao je da će Novak Đoković dominirati na predstojećoj američkoj turneji. Prošle sezone Rafael Nadal je iznenađujuće osvojio dva Mastersa i US open u tom periodu, ali Bolitijeri misli da su se stvari promijenile. Srpski i španski teniser daleko su...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.