Telekom lane zaradio 16,3 milijarde dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom lane zaradio 16,3 milijarde dinara

Kompanija Telekom Srbija saopštila je danas da je u 2015. godini ostvarila profit 16,3 milijarde dinara. Navodi se da je ukupan poslovni prihod prošle godine iznosio 93,3 milijarde dinara, što je povećanje od 4,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Skupština Telekoma Srbija odlučila je da na ime dividendi, akcionarima bude isplaćen ukupan bruto iznos od oko 12,3 milijarde dinara, od čega će u budžet Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao većinskog akcionara, biti uplaćeno oko 8,9 milijardi dinara.

Kada se od isplaćenog iznosa odbiju poreske obaveze, manjinski akcionari, srazmerno svom vlasničkom udelu, dobiće na osnovu ove odluke 13,02 dinara po akciji.

Kako je više od 4,8 miliona građana dobilo besplatne akcije Telekoma Srbija, odnosno pojedinačno su vlasnici 31 akcije, njima će na osnovu dividende za 2015. godinu biti isplaćeno po 403,6 dinara.

Predviđeno je da dividende budu isplaćene do kraja jula, dodaje se u saopštenju.

Kompanija Telekom Srbija navodi da je u protekloj godini ostvarila rast investicija od 64 odsto u odnosu na 2014. godinu i da iznose 20,1 milijardu dinara, što predstavlja najveće izdvajanje za tu namenu još od 2010. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.