POSLOVALI U PLUSU: SDPR, EMS, Telekom uplatili neraspoređenu dobit

Izvor: Kurir, 03.Mar.2015, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLOVALI U PLUSU: SDPR, EMS, Telekom uplatili neraspoređenu dobit

Vlada je preporučila javnim preduzećima čiji je osnivač država da najkasnije do 28. februara uplate u republički budžet neraspoređenu dobit iz prethodnih godina, do maksimalnog iznosa koji neće ugroziti poslovanje

BEOGRAD - Službeni glasnik, Elektromreža Srbije, Telekom, SDPR i još nekoliko preduzeća su među firmama koje su, po preporuci Vlade Srbije, uplatile neraspoređenu dobit, podaci su Ministarstva privrede.

"Nažalost, nemamo veliki broj firmi koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su pozitivno poslovale u prethodnim godinama. Uplatio je Službeni glasnik, Elektromreža Srbije, Telekom, SDPR i još par preduzeća", rekao je novinarima ministar privrede Željko Sertić, posle sastanka sa crnogorskim ministrom ekonomije.

On je naveo da podatke o iznosu sredstava ima Ministarstvo finansija.

Sertić je objasnio da te odluke u preduzećima moraju biti verifikovane od Upravnog odbora, direktora finansija, kao i da očekuje da će sva preduzeća koja imaju prostora za tako nešto, to i uraditi u veoma kratkom roku u dogovoru sa ministarstvom finansija koje koordinira celu aktivnost.

U Službenom glasniku je objavljeno da je Vlada Srbije preporučila javnim preduzećima čiji je osnivač država da najkasnije do 28. februara uplate u republički budžet neraspoređenu dobit iz prethodnih godina, do maksimalnog iznosa koji neće ugroziti poslovanje.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državne firme uplatile neraspoređenu zaradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2015

Službeni glasnik, Elektromreža Srbije, Telekom, SDPR i još nekoliko preduzeća su među firmama koje su, po preporuci Vlade Srbije, uplatile neraspoređenu dobit, podaci su Ministarstva privrede..."Nažalost, nemamo veliki broj firmi koje su pozitivno poslovale u prethodnim godinama. Uplatio je Službeni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.