Odustati od prodaje Telekoma

Izvor: Akter, 05.Jul.2015, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odustati od prodaje Telekoma

Iz opozicione Demokratske stranke (DS) zatražili su danas od Vlade Srbije da obustavu prodaju Telekoma Srbije i naglasili da je način na koji se namerava privatizacija kompanije, još jedan od dokaza za neznanje i nesposobnost vlasti.

"Pokušaj prodaje najvažnije srpske firme, pod uslovima koje je ; objavila Agencija za privatizaciju, zapravo oličava suštinu ove ; vlasti. Još jednom se pokazuje da ljudi bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << škole, sa ; kupljenim diplomama mogu jedino da otimaju i to oni i rade", saopštila je DS.

Istakli su da se je poziva za prikupljanje ponuda raspisan po netransparentnim uslovima i da se iz njega ne vidi da li se prodaje većinski ili manjinski paket državnih akcija.

"Telekom Srbiju teoretski može da kupi onaj ko ima godišnji ; prihod od oko 170 miliona evra, što je pet puta manje nego poslovni ; prihod koji ostvaruje Telekom", navodi se u saopštenju.

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala državnog telekomunikacionog preduzeća Telekom Srbija.

Zahtev za dostavljanje dokumentacije zainteresovani mogu podneti najkasnije do 23. jula Agenciji za privatizaciju, a rok za podnošenje neobavezujućih ponuda za kupovinu Telekoma Srbija je 2. avgust.Pravo na učešće u postupku imaju domaće i strane kompanije koje su po slednje tri godine pružale uslugu mobilne telefonije.

Kao kvalifikacioni uslov za učešće u postupku traži se i da zainteresovana kompanija u poslednje tri godine ima prihode u telekomunikacionim uslugama koji su veći od 500 miliona evra ili da je u poslednjih 10 godina prikupila sredstva u iznosu većem od 500 miliona evra ili da je vrednost imovine kojom upravljaju na kraju 2014. iznosila najmanje dve milijarde evra.

U privatizaciji Telekoma Srbija mogu da učestvuju investitori koji su najmanje 10 godina imali minimalno vlasničko učešće od 10 odsto u najmanje jednom telekomunikacionom operateru sa godišnjim prihodima koji se odnose na telekomunikacione usluge od najmanje 500 miliona evra u najmanje jednoj godini perioda ulaganja.

U oglasu nije navedena procena vrednosti kompanije, već računovodstvena vrednost kapitala i to upisan novčani kapital od 17,4 milijarde dinara i upisani nenovčani kapital od 82,5 milijardi dinara.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS pozvao Vladu da odustane od prodaje "Telekoma"

Izvor: Blic, 05.Jul.2015

Iz DS su danas zatražili od Vlade Srbije da obustavi prodaju "Telekoma Srbija" i naglasili da je način na koji se namerava privatizacija kompanije još jedan od dokaza za neznanje i nesposobnost vlasti..."Pokušaj prodaje najvažnije srpske firme, pod uslovima koje je objavila Agencija za privatizaciju,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.