Matijević zaradio najviše

Izvor: Blic, 01.Nov.2014, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matijević zaradio najviše

Na listi „Top 300“ NIS je i 2013. bio najprofitabilnija kompanija. Slede EPS, „Fijat“ i „Telekom“.

Firme u vlasništvu domaćih biznismena uglavnom su poslovale lošije nego prethodne godine. I pored toga ostvarile su ogromnu zaradu i našle se na NIN-ovoj listi „TOP 300 najuspešnijih“, napravljenoj u saradnji sa Agencijom za privredne registre. Apsolutni lider po ostvarenoj zaradi bio je vlasnik industrije mesa Petar Matijević.

Njegova kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je zabeležila plus od blizu tri milijarde dinara, što je za milijardu manje nego godinu dana pre. Iza njega sledi kompanija „Amasis“ u vlasništvu Miroljuba Aleksića, koja je postala apsolutni rekorder jer je za godinu povećala zaradu sa 50 miliona na 1,4 milijarde dinara.

- Mi beležimo rast i u ovoj godini od 20 do 40 odsto. Tome je doprinela i kriza koja je zahvatila region i zapadnu Evropu. Mnoge firme su bile uspešne, a sada su zadužene ili su se pogasile. Tako se otvorio prostor na tržištu za one poput nas - kaže Aleksić za „Blic“.

Dobru godinu iza sebe ima i Miodrag Kostić, vlasnik „MK grupe“.

- Danas imati preduzeće nije samo privilegija, već velika obaveza. Dobit kompanije „MK grupa“ bila je niža zbog promene cena poljoprivrednih proizvoda. S obzirom na otežane uslove poslovanja, zadovoljni smo postignutim - kaže Kostić.

Ipak, za neke firme 2013. je bila pogubna, pa je tako u debelom minusu od 9,6 milijardi dinara završio „Farmakom“ Miroslava Bogićevića, a „Interkomerc“ Gorana Perčevića sa gubitkom od 6,5 milijardi dinara.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija,   EPS

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.