Veslači dobili protivnike u Amsterdamu

Izvor: Sportal.rs, 23.Avg.2014, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veslači dobili protivnike u Amsterdamu

Sve je spremno za početak najznačajnijeg i najjačeg veslačkog događaja u 2014. U nedelju, 24. avgusta u Amsterdamu kvalifikacionim trkama skifova za lake veslače biće presečena vrpca Svetskog prvenstva za seniore koje će okupiti rekordan broj učesnika – 1.168 iz rekordnog broja zemalja – 60.

U subotu je obavljen žreb i sve naše posade koje će nastupiti prvog dana šampionata dobile su protivnike. Miloš Stanojević će od 13:21 sat veslati u četvrtoj grupi kvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << skifa za lake veslače (prijavljeno 28 posada), gde će mu protivnici za jedno od prva četiri mesta koja vode direktno u četvrtfinale biti čamci Velike Britanije, Francuske, Mađarske i Nemačke. Repesaži u ovoj disciplini su u ponedeljak (14,40 h), dok su okršaji za polufinale u sredu (14,28 h).

Nakon Stanojevića na stazu će izaći Jovana Arsić i Iva Obradović. Naše veslačice su voljom žreba svrstane u drugu grupu kvalifikacija dvojaca bez kormilara (15), gde će se od 14,03 h za tri mesta koja direktno vode u polufinale, koje je na programu u četvrtak (9:30) boriti sa čamcima Velike Britanije, Kanade, Rusije i Republike Irske. Repesaž je u utorak (15:50 h).

Četverac bez kormilara Goran Jagar, Miloš Vasić, Nikola Stojić, Radoje Đerić veslaće u prvoj grupi kvalifikacija ove discipline (17) a za dve "vize" za polufinale rivali će mu biti SAD, Španija, Holandija, Češka i Rumunija. Repesaž je u utorak (16:39 h), a polufinale u četvrtak (15:51 h).

Naposletku nedeljnog dana na stazu izlazi Ivana Filipović koja će se od 18:08 h u petoj grupi kvalifikacija boriti sa čamcima Rusije, Jermenije, Nemačke i Australije za četiri mesta koja direktno vode u četvrtfinale ženskog skifa (28). Repesaž je na programu u ponedeljak (17:21h), a četvrtfinale u sredu (17:23 h).

Dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović svoj nastup na Svetskom prvenstvu počinje u ponedeljak kada su od 15:29 h kvalifikacije ove discipline.

– Očekuje nas izuzetno težak posao. U Amsterdamu će se za medalje boriti rekordan broj posada i zemalja u istoriji svetskih šampionata. Svi naši reprezentativci su zdravi i spremni za velike izazove i sa nestpljenjem očekujemo start šampionata. U uvertiri za kvalifikacione okršaje Nenad Beđik će u subotu veslati trku rezervnih skifova – kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić.

(Foto:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Veslači dobili protivnike u Amsterdamu

Izvor: RTS, 23.Avg.2014

Sve je spremno za početak Svetskog prvenstva za seniore u Holandiji koje će biti rekordno i po broju zemalja i po broju posada koje će se takmičiti...Član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić izjavio je da nacionalni tim očekuje izuzetno težak posao na Svetskom prvenstvu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.