Srbija sa 13 taekvondista na SP u Južnoj Koreji

Izvor: RTS, 21.Jun.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sa 13 taekvondista na SP u Južnoj Koreji

Na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, reprezentaciju Srbije u taekvodu predstavljaće 13 takmičara, među kojima su olimpijska vicešampionka Tijana Bogdanović i bivša olimpijska šampionka Milica Mandić. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Skoro 1.000 boraca iz 183 zemlje nastupiće na šampionatu koje se održava od 24. do 30. jula, što je rekordan broj.
Pored Bogdanovićeve (kategorija do 53 kg) i Mandićeve (do 73 kg), boje Srbije braniće Vanja Stanković (do 49 kg), Aleksandra Radmilović (do 57 kg), Nađa Savković (do 62 kg) i Ana Bajić (preko 73 kg) u ženskoj konkurenciji, a u muškoj Miloš Gladović (do 58 kg), Nikola Vučković (do 63 kg), Damir Fejzić (do 74 kg), Ivan Karajlović (do 80 kg), Draško Jovanov (do 80 kg) i Marko Đuričić (preko 87 kg).
Milica Mandić sa nestrpljenjem očekuje početak Svetskog prvenstva.
"Od početka godine svima nam je u glavi Svetsko prvenstvo, titula odmah posle Olimpijskih igara, sa druge strane nosi najveći broj bodova - 120. Neće biti lako, čeka nas pomalo težak žreb, što je i normalno. Moramo da se borimo sa nosiocima i sa nekim manje poznatim borcima, ali su spremni došli na turnir", rekla je Mandićeva, koja je olimpijsko zlato osvojila u Londonu 2012. godine.
Četiri godine kasnije na Igrama u Rio de Žaneiru srebrna je bila Tijana Bogdanović. Istu medalju osvojila je na glavnoj proveri pred SP - President kupu.
"Osvojila sam srebro na President kupu izgubivši u finalu na zlatan bod. Sada, posle nekoliko turnira u novoj kategoriji u kojoj se borim, upoznala sam konkurenciju. Imali smo odlične pripreme na Kopaoniku, Grčkoj i u klubu u Beogradu. Drago mi je što ide veliki tim, sjajna je atmosfera", poručila je Bogdanović.
Na otvaranju Svetskog prvenstva u Koreji prisustvovaće i predsednik države Mun Džae In.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija sa 13 tekvondista na SP u Koreji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2017

Reprezentaciju Srbije u tekvodou predstavljaće 13 takmičara na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreju, među kojima su olimpijska vicešampionka Tijana Bogdanović i bivša olimpijska prvakinja Milica Mandić...Skoro 1.000 boraca iz 183 zemlje nastupiće na šampionatu koje se održava od 24. do 30. jula,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.