Izvor: Danas, 31.Avg.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmica Ivanin broj

Beograd - Naša Ivana Španović pamtiće Svetsko prvenstvo u Pekingu kao najuspešniji momenat u karijeri. Do bronze u prestonici Kine nikada ranije nije preskočila magičnih sedam metara, a onda je u finalu uspela da u dva navrata dođe do 7,01. Nedugo zatim treća skakačica udalj na planeti pojasnila je svu simboliku pomenutog broja sedam u njenoj karijeri.

  - Asosijacije na broj 7. Sa 7 godina sam počela >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << da treniram atletiku. Od tada maštam o tituli Svetskog broja 1 i 7m. Pre 7 godina bila sam Svetska juniorska prvakinja. U petak sam prvi put skočila 7 m. Sedam će godina sa mojim životnim saputnikom Vladimirom koji je najvažniji deo puzle koji je nedostajao da se osećam ovako posebnom, voljenom i blagoslovenom. Sedam je broj kojem sa svojom timom stremim u broju osvojenih medalja do kraja 2016. godine. Ipak, 25 je broj godina na kojima sam zahvalna svojoj porodici koja me je naučila da poštujem sve ono što mi život donosi, mudrost koju stičem, za ljubavi koja je bezuslovna i beskrajna, prijateljima čija surovost i iskrenost čine da ostanem uvek svoja, visoka u skoku a čvrsto na zemlji i svojim navijačima koji me podsećaju da neuspeh nije opcija. Ponosna sam na svoj nastup u Pekingu i ne bih mogla da zamislim bolji način od onog u petak da dokažem koliko sam rešena da budem najbolja na svetu. Hvala vam na svemu", napisala je Ivana na profilu jedne društvene mreže.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.