Sasaki je psiholog poput našeg Paunovića: Ponovo motiviše Japanke pred finale Svetskog prvenstva

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2015, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sasaki je psiholog poput našeg Paunovića: Ponovo motiviše Japanke pred finale Svetskog prvenstva

„Pre četiri godine Japan je zadesio veliki zemljotres i cunami. Ljudima u Japanu je bila potrebna svaka naša pobeda na Svetskom prvenstvu. Igračice su to osetile, odigrale jako dobro u finalu i tako nadahnule ljude u domovini“, rekao je selektor aktuelnog prvaka sveta

Večeras se igra finale Svetskog prvenstva u fudbalu! Sastaju se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Japan i SAD. Japanke brane titulu iz 2011. godine, a na turniru su do sada ostvarile sve same pobede. Selektor Japana, Nori Sasaki, poznat je po tome što je veliki motivator i psiholog. Njegovi metodi od pred četiri godine podsećaju na one Veljka Paunovića.

Pre četiri godine Japan je zadesio veliki zemljotres i cunami. Ljudima u Japanu je bila potrebna svaka naša pobeda na Svetskom prvenstvu. Igračice su to osetile, odigrale jako dobro u finalu i tako nadahnule ljude u domovini“, rekao je Sasaki.

MOZZART KVOTA NA POBEDU JAPANA U FINALU JE 4,80, DOK SE POBEDA SAD-A PLAĆA KVOTOM OD 1,75

On je otkrio da je 2011. godine imao posebne metode za motivaciju svojih igračica, ali da sada to nije preko potrebno.

Tada sam devojkama pustao video snimke zemljotresa i cunamija da bi im podigao motivaciju i duh na najviši nivo. Ovoga puta to neću raditi, jer smatram da su dovoljno sazrele i mentalno očvrsnule. Ovoga puta dovoljna motivacija će im biti to što mogu da postanu druga selekcija u istoriji, posle Nemačke, koja će odbraniti trofej Svetskog prvaka“, zaključio je Sasaki.

Meč između Japana i Sjedinjenih amerčikih država igra se u noći između nedelje i ponedeljka od 01.00 sat.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Cunami u Japanu,   Zemljotres u Japanu,   Zemljotres

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

WTA u znaku fudbala - Pogledajte idealnih 11! (foto)

Izvor: Sportske.net, 05.Jul.2015

Šale se na profesionalnim sajtovima vezanim za tenis, jedan od njih je i izabrao najboljih 11 devojaka koje bi mogle da se bave i fudbalom. Pogledajte kako izgleda najbolji tim u romb formaciji...Inače, noćas od 01:00 po srednjeevropskom vremenu igra se finale Svetskog prvenstva za žene u fudbalu,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.