SP: Srpkinje kao druge idu dalje

Izvor: B92, 30.Sep.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Srpkinje kao druge idu dalje

Srpske košarkašice pobedile su Kinu sa 65:63 u poslednjem kolu grupne faze na Svetskom prvenstvu u Turskoj, i kao drugoplasirane nastavljaju takmičenje.

Izabranice Marine Maljković tako su došle do drugog trijumfa na šampionatu i igraće već u sredu za četvrtinale sa pobednikom duela između Kube i Južne Koreje, koje se sastaju od 18.15.

Selekcija Srbije je takmičenje u grupi A završila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iza Amerikanki, koje idu direktno u četvrtfinale, a ispred selekcija Kine i Angole.

Naš tim je do pobede predvodila Tamara Radočak sa 19 poena, Milica Dabović je dodala 12, a Jelena Milovanović devet, od kojih su poslednja dva bila ključna.

Na drugoj strani, istakla se Ven Lu sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Srpske košarkašice su odigrale utakmicu punu uspona i padova, a na kraju su imale dosta sreće. Naš tim je bio bolji u prvom poluvremenu, potom su se Kineskinje probudile, ali je reprezentacija Srbije sve vreme bila u igri. U samom finišu, došlo je do velikog broja grešaka na obe strane, a više sreće je imao naš tim koji je na kraju slavio poenima Milosavljevićeve dva i po minuta pre kraja.

Tok meča:

Od početka meča, Srpkinje i Kineskinje su vodile veliku borbu. U prvoj četvrtini su se smenjivale u vođstvu, da bi u drugom periodu naše košarkašice bile bolje i koncentrisanije, pa su se ustalile u vođstvu.

Više od dva minuta u drugoj četvrtini ni na jednoj strani nije bilo pogotka, da bi potom prednost reprezentacije Srbije varirala od dva do pet poena. U poslednja tri minuta naš tim je potpuno dominirao na terenu, u poslednjem minutu perioda imao je i plus osam (41:33), ali su Kineskinje nadoknadile samo jedan poen.

Kineskinje su se vratile u igru na početku drugog poluvremena, već u trećem minutu su došle do izjednačenja (41:41), a potom su kontrolisale igru. Iako nije viđen veliki broj poena do kraja perioda, selekcija Kine je iskoristila greške i promašaje naših košarkašica i na poslednji odmor otišla sa 51:49.

U poslednju četvrtinu reprezentacija Srbije je ušla agresivno, odmah je izjednačila i iako su Kineskinje u nekoliko navrata vodile, njihova prednost nije prelazila tri poena. Pred poslednja dva minuta, srpske košarkašice su imale plus dva (65:63) zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, da bi tada usledila konfuzija na obe strane. Naš tim je na 20 sekundi pre kraja imao šut za pobedu, ali su ga promašile, isto kao i Kineskinje u poslednjim trenucima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA: Pogledajte završnicu meča Srbija - Kina

Izvor: Mondo, 30.Sep.2014

Srpkinje i Kineskinje odigrale su neizvestan finiš susreta 3. kola prve faze. Više sreće imale su naše košarkašice.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.