Rusija 2018: Novi stadioni, hoteli, plaže...

Izvor: B92, 26.Jul.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija 2018: Novi stadioni, hoteli, plaže...

Na mesec dana dok traje Svetsko prvenstvo u fudbalu, sve ostalo pada u drugi plan. Međutim, pripreme za svaki Svetski kup su takođe zanimljive.

Organizator Svetskog kupa naredne godine je Rusija i u njoj se sada štošta gradi za potrebe Mundijala.

Jedan od gradova u kojima će se igrati je i Volgograd koji su obišli predstavnici organizacionog odbora prvenstva.

Za potrebe prvenstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se rekonstruiše aerodrom u Volgogradu i svi terminali koje će korisititi navijači i posetioci će biti potpuno operativni od aprila sledeće godine, neposredno uoči takmičenja. U skladu sa zahtevima FIFA, kapacitet će biti 1.450 putnika po satu.

Otvaraju se nova autobuska stanica, ali se pravi i potpuno nova saobraćajnica koja će ići uz obalu kako bi povezala sve gradove u toj regiji. Na taj način će, kažu iz organizacionog odbora za zvaničan sajt FIFA i plaže biti dostupne svima.

Volgograd je grad na Volgi i zato je važno da infrastruktura omogućava ljudima da dođu do reke. To je svrha ove obilaznice", rekao je Vitali Mutko, pomoćnik premijera Rusije.

Osim reci, novi put će olakšati dolazak i do Volgograd Arene koji će biti izgrađen do kraja godine i imaće kapacitet 45.000 mesta, a trenutno je u fazi postavljanja podloge. U gradu na Volgi i novom stadionu će se igrati i finale ruskog Kupa, a možda će na njemu svoje mečeve igrati i reprezentacija Rusije.

Volgograd je jedan od 11 gradova u kojima će biti igrana grupna faza na Svetskom prvenstvu. Unutar regiona se već pripremaju i baze koje će nacionalni timovi koristiti. Ukoliko se plasiraju na Svetsko prvenstvo, možda upravo Orlovi zaigraju u grupnoj fazi na travi Volgograd Arene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.