RVAČI ODLUČNI: Hoćemo odmah u Rio!

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RVAČI ODLUČNI: Hoćemo odmah u Rio!

Srpski reprezentativci, njih sedmorica, potražiće na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu vize za Olimpijske igre 2016.

Rvačka reprezentacija Srbije broji poslednje dane pred početak Svetskog prvenstva u Las Vegasu. Borbe za odličja počinju u ponedeljak, a ovaj šampionat ima dodatnu težinu jer se dobrim rezultatom u Las Vegasu obezbeđuje i plasman na Olimpijske igre koje će naredne godine biti održane >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Rio de Žaneiru.

Aktuelni svetski prvak u kategoriji do 66 kilograma Davor Štefanek ocenio je da je takmičenje u Sjedinjenim Američkim Državama najvažnija usputna stanica za Brazil 2016.

- Čovek mora da sanja! Svaki san te gura napred. Prvo sam sanjao medalju na Svetskom prvenstvu, pa sam stigao do zlata. Sada sanjam medalju na Olimpijskim igrama. Daleko je to jer moram da obezbedim vizu ovde u Las Vegasu - rekao je Štefanek, a zatim objasnio da mnogo očekuje od svakog kolege iz reprezentacije.

- Imamo sjajnu selekciju. Imamo borce spremne za velike uspehe. U Las Vegas smo došli da uzmemo vize za Rio. Znamo da postoji još nekoliko kvalifikacionih turnira, ali nećemo da čekamo. Hoćemo u Rio odmah! Hoćemo da rvanje vratimo tamo gde mu je nekad bilo mesto. Medalja u Riju bi ovaj naš sport postavila na mesto na kom i treba da bude - zaključio je branilac titule svetskog prvaka sa prethodnog šampionata, održanog u Taškentu prošle godine.

(G. F.)
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Olimpijske igre

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.