Prlainović: Ove medalje nisu proizvod sistema

Izvor: Mondo, 21.Avg.2016, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prlainović: Ove medalje nisu proizvod sistema

Trofejni vaterpolista posle trijumfa u finalu pričao o izvanrednoj igri protiv Hrvata, o oproštaju Nikića i Gocića, tretmanu vaterpola i sporta uopšte...

Andrija Prlainović (29) osvaja medalje sa "delfinima" još od 2008. I osvajaće ih još, ali trijumf nad Hrvatskom u finalu olimpijskog turnira u Riju će možda i zauvek ostati vrh njegove i karijera svih ostalih reprezentativaca Srbije.

Nakon 11:4 u finalu Svetskog prvenstva prošle godine, u Riju su slavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nešto manje ubedljivo - 11:7.

"Odigrali smo izvanredno pametno. Za jedno finale smo napravili jako malo grešaka. Bili smo dobro pripremljeni, vladala je pozitivna energija poslednjih dan i po nakon polufinala. Osećao sam da smo spremni za najveću utakmicu u našim karijerama. Ostalo ste videli. Bila je to simfonija u vodi", rekao je Prlainović za RTS.

Od 2017. će "delfini" biti u izmenjenom sastavu.

"Ovo zlato je kruna ovog sastava, ali velika većina nas će nastaviti da igra za reprezentaciju. Nisam ja taj koji bi trebalo to da kaže, ali Bobanu (Nikiću, 33 godine) i Žiletu (Gociću, 34) je ovo možda bila poslednja utakmica za Srbiju i odigrali su je kao celu karijeru - lavovski i majstorski. Možda su baš oni bili tas na vagi, zajedno sa Mandićem i Banetom (Mitrovićem) na golu. Žao mi je samo što Ćuk nije mogao da igra zbog povrede".

Upitan da li očekuje da ova titula izazove poboljšanje statusa vaterpola u Srbiji, dao je brutalno iskren odgovor.

"Vi novinari i mediji krenite slobodno, već od prekosutra. Znate sve što treba, da se mi sportisti ne bismo zamerili političarima i ministrima. Ovih osam-devet medalja (na OI u Riju) nisu proizvod sistemskog ulaganja. U Srbiji praktično više nema profesionalnih vaterpolo klubova, svi su pred stečajem", podsetio je Andrija Prlainović, osvajač Lige šampiona sa Partizanom 2011, pa sa Crvenom zvezdom 2013, sada član italijanskog "supertima" Pro Reko.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikić i Gocić se oprostili od reprezentacije na najbolji način?!

Izvor: Sportske.net, 21.Avg.2016

Slobodan Nikić i Živko Gocić su se oprostili od reprezentacije, sudeći prema rečima Andrije Prlainovića...Andrija Prlainović je veliki šampion, on je danas pružio odličnu partiju protiv Hrvatske u finalu gde smo slavili sa 11:7...Ipak, mnoge je pogodila rečenica koju je rekao, a tiče se Slobodana...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.