PET ASOVA, PET PROGNOZA: Evo šta su nam legende rekle pred početak Mundobasketa!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Avg.2014, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PET ASOVA, PET PROGNOZA: Evo šta su nam legende rekle pred početak Mundobasketa!

Uoči Svetskog prvenstva u Španiji, pet legendi naše košarke odgovaralo je na pitanja Telegrafa u vezi sa očekivanjima, plasmanom našeg nacionalnog tima, favoritima, talentima...

Košarkaška reprezentacija Srbije stigla je u Granadu, gde je u subotu očekuje prva utakmica na Prvenstvu sveta. Oči javnosti uprte su u selektora Đorđevića i njegove izabranike.

Dok s jedne strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << mnogi zdušno podržavaju naš nacionalni tim bez obzira na sve, ima i onih koji su jasni u stavu da više nismo velesila ovog sporta, i da je nerealno očekivati ozbiljniji rezultat.

Legende našeg sporta Dejan Bodiroga, Žarko Paspalj, Mića Berić, Milan Gurović i Saša Obradović uglavnom su saglasni po pitanju mogućeg plasmana reprezentacije Srbije, kao i po pitanju favorita za zlato, dok ima i tema u vezi sa kojima ne dele mišljenje.

Njih petorica su za Telegraf odgovarali na pet zanimljivih pitanja:

1. Kakav plasman reprezentacije Srbije očekujete na SP?

2. Koja reprezentacija je favorit za osvajanje zlata?

3. Koje selekcije bi mogle da se sastanu u finalu?

4. Koji nacionalni tim bi mogao da napravi iznenađenje?

5. Da li postoji neki talentovan, mlad igrač na kojeg treba obratiti pažnju?

Foto: MNPress

Žarko Paspalj

1. Ne mogu sa sigurnošću da kažem. Dogodi se da pogrešim jer mnogi od nas na neki način još žive u tim vremenima kad je naša zemlja ostavrivala vrhunke rezultate. Ponese me nekada taj stari uspeh. Mislim da nemamo lošu kipu, dosta toga smo pokazali na “Trofeju Beograda”. Lepo je rekao Đorđević da treba da se približimo vrhu. To znači da igramo dobro i odgovorno. Ovo prvenstvo će sigurno pokazati koji je maksimum naše reprezentacije u ovom sastavu.

2. Definitivno Španija ili Amerika, nema dileme.

3. Sigurno i samo Španaci i Amerikanaci.

4. Mi bismo mogli da budemo to iznenađenje. Ili Litvanci, na osnovu ovoga što smo do sada videli.

5. Ne znam…

Foto: MNpress

Saša Obradović

1. Imamo kvalitet za visok plasman. Šta to znači: neko od prva četiri mesta. Sve zavisi od toga kako budemo počeli Prvenstvo. Imali smo neke stresne situacije do sada (izbacivanje Vladimira Micova), a problem bi mogla da bude i kondicija nosilaca naše reprezetacije u nekoj daljoj fazi, pre svega mislim na Krstića i Teodosića. Mada, verujem da Đorđević ima rešenje za sve.

2. SAD i Španija su sigurno favoriti, mada za nijansu dajem prednsot Španicima zbog domaćeg terena.

3. Sve osim plasmana ova dva tima u finale bilo bi ravno svetskom čudu. Mislim da tu neće biti iznenađenja.

4. Sa druge strane, reprezentacija Srbije bi mogla da napravi iznenađenje, to je sigurno, kao i Argentina, Grčka i Litvanija.

5. Ne znam za evropske talente i neke svetske, ali izdvajam Bogdana Bogdanovića. Od njega zavisi ceo plasman na SP, bez obzira na mladost. Ako on bude igrao kao u Partizanu ili onako kako je zaslužio da ode u Fenerbahče, mogućnosti su velike.

Foto: Marko Todorović

Milan Gurović

1. Imamo kvalitet za borbu za medelju. Treba da idemo korak po korak, postepeno, posle Egipta razmišljati o svakoj sledećoj utakmici, pa dokle stignemo.

2. Voleo bih da mi osvojimo zlato, mada to sada nije realno. Amerikanci i domaćini su svakako favoriti.

3. Verujem da će se u tom vrhu, osim nas, naći Brazil i Francuska, ono su se do sada lepo pokazali.

4. Iran i Egipat nisam pratio, ali nikoga ne treba potceniti. Grčka i Turska su ekipe koje mogu da urade više nego što se očekuje.

5. Mislim da pojedinačno ne treba izdvajati nikoga, nije dobro ni za igrača ni za tim. Svakako da u mnogim selekcijama koje vode mlade košarkaše postoji neko ko će iskoristiti ovako značajan sportski događaj da se istakne!

Foto: Telegraf

Mića Berić

1. To je pitanje za milion dolara. Činjenica je da nismo velesila kao što smo bili, pored toga imamo dosta problema sa povredama. Mislim da je naš najcveći domet četvrtfinale. To nije neuspeh, nije ni uspeh na koji smo9 ranije navikli, ali svakako da je u ovom mimentu realno, bar na osnovu onoga što smo videli u pripremnom periodu.

2. Malu prednost dajem Španiji u odnosu na ostale ekipe. Pravo je vreme da se Gasol, Kalderon, Navaro i ekipa zlatom oproste od reprezentativne karijere.

3. U finalu će pored Španije igrati Amerika, svakako su konkurenti za zlato, zbog snage i iskustva, ali domaćinu dajem malu prednost.

4. Mi možemo da iznenadimo! Pored reprezentacije Srbije, očekiujem da će Brazil nešto više da pokaže od onoga što smo videli na pripremama, a tu su i iskusna Grčka i Litvanija.

5. U timu Litvanije ima jedan klinac koji je dobar, ali ipak, prednost dajem Bogdanu Bogdanoviću. U njega su mnoge oči uprte, izrasta u pravog igrača i dosta toga bi trebalo da pokaže na SP.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Dejan Bodiroga

1. Nezahvalno je govoriti o tome, poznato je da smo u najtežoj grupi, ali očekujem da ćemo je proći i nadam se plasmanu u četvrtfinale. Posle će jedna utakmica odlučiti…

2. Sigurno su Amerikanci i Španci favoriti za osvajanje zlata.

3. Ceo žreb je dirigovan tako da A i B grupe ne mogu da se ukrste sa C i D, i sve navodi na to da se u završnici sastanu SAD i domaćini.

4. Mislim da bi Brazil mogao da iznenadi jer ima dosta NBA igrača i još nisu pokazali koliko stvarno umeju.

5. Ne treba nikoga pojedinačno izdvajati, ni kada se radi o Srbiji, ni bilo kom drugom timu. Sigurno ćemo videti nekog talentovanog klinca, jer je ovo prilika za dokazivanje, budući da su oči sveta uprte ka košarci.

(M. Pavlović)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.