Preokret Srbije za pobedu u Gruziji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2017, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret Srbije za pobedu u Gruziji

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras Gruziju 3:1 (1:1) u utakmici petog kola D grupe kvalifikacija i napravila još jedan korak prema plasmanu na Mundijal u Rusiji.

Utakmica je odigrana na stadionu "Boris Paičadze" u Tbilisiju, pred oko 35.000 gledalaca, a sudio je Nemac Feliks Cvajer.

Žuti kartoni: Kankava, Kakabadze (Gruzija).

Strelci: Nika Kačarava u šestom za Gruziju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a Dušan Tadić u 45. minutu iz penala, Aleksandar Mitrović u 64. i Mijat Gaćinović u 86. minutu za Srbiju.

GRUZIJA: Lorija, Kašija, Kverkvela, Kakabadze (od 67. Arabidze), Kvekveškiri, Navalovski, Gvilija (od 89. Jigauri), Kankava, Ananidze, Kazijašvili (od 83. Kvilitala), Kačarava.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Maksimović, Kolarov, Rukavina, Obradović, Matić, Milivojević, Tadić, Kostić (od 81. Gaćinović), A. Mitrović (od 71. Gudelj).

Ispit u Gruziji je položen, nije bilo lako, ali važni su bodovi i činjenica da Srbija ide prema Mundijalu u Rusiji.

Gruzija je povela već u šestom minutu pogotkom Nike Kačarave nakon velikog kiksa Aleksandra Kolarova, koji je prvi put u dresu reprezentacije igrao štopera.

Posle toga domaćin je imao još dve sjajne šanse, obe preko Valerija Kazijašvilija, prvo je Vladimir Stojković sjajno intervenisao, a potom je gruzijski napadač bio sebičan i šutirao pored gola.

Kazna je stigla u poslednjem minutu prvog poluvremena, Otar Kakabadze srušio je Filipa Kostića u šesnaestercu, nemački sudija Cvajer pokazao je na belu tačku, a Dušan Tadić realizovao penal za svoj četvrti pogodak u kvalifikacijama.

U nastavku Muslin je shvatio da je pogrešio sa Kolarovom na štoperu, uveo je Jagoša Vukovića, a fudbalera Mančester Sitija vratio na prirodnu poziciju levog beka.

Srbjja je do vođstva došla sjajnim pogotkom Aleksandra Mitrovića, takođe četvrtim u kvalifikacijama i to posle asistencije Tadića, ukupno šeste na pet utakmica.

Sjajni Tadić do kraja je upisao još jednu asistenciju, debitantu Mijatu Gaćinoviću za konačnih 3:1.

U preostalim mečevima od 20.45 sastaju se Irska - Vels i Austrija - Moldavija.

Srbija u narednom meču, 11. juna, dočekuje Vels.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.