Odbojkaši protiv Hrvatske, odbojkašice sa Poljskom, Rusija protiv Kosova i Crne Gore

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2016, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši protiv Hrvatske, odbojkašice sa Poljskom, Rusija protiv "Kosova" i Crne Gore

U sedištu Međunarodne odbojkaške konfederacije (CEV) u Luksemburgu održan je žreb za drugu rundu kkvalifikacija za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Ono što nas najviše zanima je grupa u koju je svrstana naša selekcija. Reprezentacija Srbije će igrati u grupi E čiji će domaćin biti Hrvatska, a pored domaće selekcije igraće još Belorusija, Danska, Švajcarska i Norveška.

Takođe, interesantno je da će selekccija samoprošglašene države >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kosovo igrati u grupu D u Estoniji protiv selekcija domaćina, Rusije, Crne Gore, Rumunije i Mađarske.

Kvalifikacije se igraju po jednokružnom bod sistemu, svako sa svakim, a na Svetsko prvenstvo u Italiji i Bugarskoj  direktno idu pobednici šest evropskih grupa, dok će drugoplasirane selekcije u dodatne kvalifikacije za još jedno mesto. Kvalifikacioni turniri su na programu od 23. do 28. maja 2017. godine.

Kada su u pitanju naše odbojkašice, aktuelne vicešampionke Olimpijskih igara, one će igrati na turniru u Poiljskoj protiv domaće selekcije i reprezentacija Češke, Slovačke, Kipra i Islanda.

Na svetsko prvenstvo će se direktno plasirati prvoplasirani timovi iz šest grupa, a drugoplasirani će ići na dodatni turnir sa kog će još dve selekcije putovati u Japan na SP. Kvalifikacioni turniri su na programu od 30. maja do 4. juna sledeće godine.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.