Novo zlato i svetski rekord za Kejti Ledecki

Izvor: Sportske.net, 05.Avg.2015, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo zlato i svetski rekord za Kejti Ledecki

Američka plivačica Kejti Ledecki osvojila je zlatnu medalju i postavila novi svetski rekord u trci na 1.500 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

Ledecki, koja je odbranila titulu šampinke sveta osvojenu u Barseloni pre dve godine, deonicu je preplivala za 15 minuta, 25 sekundi i 48 stotinki.

Amerikanka je tako u samo dva dana dva puta obarala rekord na 1.500 metara. Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je juče u kvalifikacijama trku završila za 15 minuta, 27 sekundi i 71 stotinku.

Ovo je druga zlatna medalja za mladu Amerikanku, pošto je već osvojila najsjajnije odličje u trci na 400 metara slobodnim stilom. 

Loren Bojl sa Novog Zelanda osvojila je srebrnu medalju (15:40,14), dok je bronza pripala Boglarki Kapas iz Mađarske (15:47,09).

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.