Novitet: Imaćemo dva prvaka sveta

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jun.2016, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novitet: Imaćemo dva prvaka sveta

Zvanični prvak sveta u fudbalu trenutno je reprezentacija Nemačke, ali bi “panceri” uz sebe mogli uskoro da dobiju i prvog pratioca, koji neće biti poraženi iz prethodnog finala Svetskog prvenstva.

Naime, čelnici Evropske fudbalske unije (UEFA) i vodeći ljudi Južnoameričke fudbalske konfederacije (CONMEBOL) dogovorili su se da se ubuduće igra Superkup u kom bi se sastali šampioni ova dva kontinenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Za sada je poznato da će Južnu Ameriku predstavljati selekcija Čilea koja je aktuelni šampion ovog kontinenta, dok će Evropa svog predstavnika dobiti 10. jula kada je na programu finale turnira u Francuskoj.

Takođe, još uvek nije poznat datum odigravanja ovog meča, a zanimljivo je da su se već dva puta tokom istorije odigravale ovakve utakmice. Takmičćenje se zvalo “Artemio Franki trofej”, a 1985. godine Francuska je pobedila Urugvaj, a 1993. godine Argentina je bila bolja od Danske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.