Nov Ivanin let

Izvor: Danas, 03.Sep.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nov Ivanin let

Letom do linije 7,02 metara najbolja srpska atletičarka Ivana Španović još jednom je pomerila granicu i postavila nacionalni rekord u skoku u dalj, istovremeno osvojivši miting Dijamantske lige u Cirihu. Uspeh naše sportiskinje utoliko je veći ako se zna da su se i u Švajcarskoj na pobedničkom postolju našle sve tri osvajačice medalja sa Svetskog prvenstva u Pekingu, ali je Španovićeva sa trećeg skočila na prvo mesto, ostavivši rivalke u njihovom istovetnom poretku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas <<

Prva dva Ivanina skoka nisu merena jer je prestupila, a onda je u naredna dva postavila i dve najbolje dužine večeri do tog momenta sa 6,93 i 6,90 metara. Međutim, svetska šampionka Tiana Bartoleta je nakon propuštene četvrte i pete serije u šestoj skočila na činilo se pobedonosnih 6,97 metara. Tako nije mislila i Španovićeva koja je uhvatila zalet i maestralnim skokom, jedinim u Cirihu preko sedam metara, osvojila prvo mesto, sakupivši pritom ukupno 12 bodova u generalnom poretku Dijamantske lige, osam manje od neprikosnovene Amerikanke. Treće mesto zauzela je Britanka Šara Proktor (6,40).
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.