Naši rukometaši na pesku pobedom startovali na SP u Brazilu

Izvor: Blic, 22.Jul.2014, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naši rukometaši na pesku pobedom startovali na SP u Brazilu

Reprezentacija Srbije u rukometu na pesku pobedila je selekciju Urugvaja sa 2:1 u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Sledeću utakmicu naši "peskaši" igraju pola sata posle ponoći sa Australijom, na šampionatu koji se održava u Resifeu od 22. do 27. jula.

U prvom periodu, posle bolje igre, slavili su Urugvajci sa 14:12, što govori koliko su odbrane ekipa bile dominantna faza igre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obe reprezentacije. Naš tim je imao priliku da u poslednjim sekundama izjednači i ode ka "zlatnom golu", ali je šut Pavlovića završio iznad prečke.

U drugom periodu, Srbija je diktirala ritam, bila u prednosti od jednog do tri poena, ali su uporni Urugvajci došli u poziciju da u poslednjem napadu, posle tajm-auta, pogotkom koji vredi dva gola odu do pobede 2:0, s obzirom na to da je naša selekcija u tom trenutku vodila 15:14. I Urugvajci su uspeli da daju gol, ali onaj od jednog poena obzirom da pirueta nije bila postignuta šutem sa okretom od 360 stepeni.

Sa 15:15 se išlo u rešenje pobednika drugog perioda pravilom "zlatni gol" i naša ekipa je uspela da ga postigne preko Vujovića i izbori se za 1:1 u periodima.

Pobednik je odlučivao "šuaut" u kome su naši momci dominirali i uz dve odbrane Verkića sigurno došli do 9:6 i pobede sa 2:1. Strelci za Srbiju bili su Pavlović sa 11 poena, Radaković 9, Vujović 6, Marinovic 4, Laovic 3, Milošević i Dimitrijević 2. Kod protivnika, najefikasniji je bio Santijago Maksimilijano sa 9 poena.

U prvom poluvremenu igračima su bile stegnute ruke, dok su u drugom odigrali dosta borbenije. Čekamo utakmicu sa Australijom", rekao je selektor Daniel Petković, dok je rukometaš Branko Radaković istakao važnost trijumfa na startu Svetskog prvenstva.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SP: Dve pobede rukometaša na pesku

Izvor: B92, 23.Jul.2014, 11:27

Reprezentacija Srbije u rukometu na pesku ostvarila je dve pobede na Svetskom prvenstvu u Brazilu...U prvom meču naši reprezentativci su bili bolji od Urugvaja 2:1, a u drugom od Australije istim rezultatom...Svetsko prvenstvo u rukometu na pesku održava se u Brazilu, u Resifeu od 22. do 27. jula....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.