Najveći klubovi protiv novog formata Svetskog prvenstva, pale teške optužbe na račun FIFA

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jan.2017, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći klubovi protiv novog formata Svetskog prvenstva, pale teške optužbe na račun FIFA

Evropska asocijacija klubova smatra da su politički razlozi presudili da Međunarodna fudbalska federacija proširi Svetsko prvenstvo na 48 reprezentacija.

FIFA je na sastanku u Cirihu donela jednoglasnu odluku da od Mundijala 2026. godine proširi turnir za osam mesta, što je naišlo na osudu ECA.

- Ne vidimo suštinu zašto bi se menjao sadašnji format, kada je dokazano da je 32 učesnika savršena formula. Ostaje pitanje zašto se požurilo sa tako bitnom odlukom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << devet godina ranije. Odluka je doneta iz političkih razloga i pod velikim političkim pristiskom, zbog čega žalimo. Na narednom sastanku videćemo o narednim koracima - navodi se u saopštenju ECA.

ECA, koju su podržali Barselona, Bajern, Real Madrid i Mančester Junajted, prošlog meseca suprostavila se zahtevu o proširenju, čiji je najveći zagovornik prvi čovek FIFA Ðani Infantino.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Najveći klubovi protiv novog formata Svjetskog prvenstva

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2017

Evropska asocijacija klubova smatra da su politički razlozi presudili da Međunarodna fudbalska federacija proširi Svjetsko prvenstvo na 48 reprezentacija...FIFA je na sastanku u Cirihu donijela jednoglasnu odluku da od Mundijala 2026. godine proširi turnir za osam mjesta, što je naišlo na osudu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.