Muslin novi selektor Srbije

Izvor: Danas, 05.Maj.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslin novi selektor Srbije

Beograd - Proslavljeni srpski stručnjak Slavoljub Muslin novi je selektor Srbije, potvrdio je Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije.

Muslin će sa vladajućim telom srpskog fudbala potpisati ugovor do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji i biće produžen ako ‘Orlovi’ ostvare plasma na Mundijal.

Informacija da bi Muslin mogao da preuzme ‘Orlove’ pojavila se još pre nego što je Radovan Ćurčić napustio klupu srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << fudbalera.

Do sporazumnog rastanka između Ćurčića i Fudbalskog saveza Srbije došlo je prošle nedelje i tada je bilo jasno da bi Muslin uskoro trebalo da bude imenovan za novog selektora.

U obrazloženju odluke o izboru Muslina za selektora, članovi Odbora za hitna pitanja su izrazili uverenje da je reč o iskusnom i kvalitetnom stručnjaku, koji će autoritetom i znanjem povesti nacionalni tim ka plasmanu na Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Fudbalski savez Srbije je takođe objavio da će datum zvanične promocije Muslina za selektora biti objavljen naknadno.

Muslin je tokom bogate karijere vodio veliki broj klubova, između ostalih, Crvenu zvezdu, Bordo, Le Man, Levski, Metalurg, Lokomotivu, Lokeren i Standard.

Novi selektor trebalo bi dase prvi put nađe na klupi Srbije 25. maja u prijateljskoj utakmici sa Kiprom u Užicu, šest dana kasnije ‘Orlovi’ se u Novom Sadu sastaju sa Izraelom, dok je 5. juna u Monte Karlu na programu duel sa Rusijom.

Svoj pravi debi na klupi ‘Orlova’ Muslin će imati u septembru, kada počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Reprezentacija Srbije će se takmičiti u grupi sa Republikom Irskom, Moldavijom, Austrijom, Velsom i Gruzijom. Prvi rival srpskih fudbalera biće Irska, 5. septembra u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.