Matić: Možemo do SP 2018. ali bez velikih obećanja

Izvor: B92, 18.Avg.2016, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić: Možemo do SP 2018. ali bez velikih obećanja

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić rekao je da reprezentacija Srbije može da ostvari cilj i plasira se na Svetsko prvenstvo 2018,.

On je ipak istakao da ekipa mora biti skromna i da ne daje velika obećanja.

"I možemo doći do cilja, ali bez velikih reči, obećanja. Znamo šta želimo i moramo biti skromni, jer nismo favoriti. Uvek kada smo bili, loše smo prolazili, a kada nismo, pružali smo dobre partije. Srbija ne može nikome da preti, ali ne sme i neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nikoga da se plaši", rekao je Matić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbaleri Srbije septembra počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a zbog isključenja u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, selektor Slavoljub Muslin neće moći da računa na Matića u prva tri duela.

"Razgovarao sam sa selektorom i dogovorili se da i pored toga što ne mogu da igram, budem uz reprezentaciju. Bez obzira na okolnosti želim da u svakom trenutku budem deo tima", rekao je Matić.

Prvu utakmicu Srbija igra protiv selekcije Irske, ekipa koja je bila jedno prijatnih iznenadjenja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Dobar rezultat mnogo bi značio zbog samopouzdanja, ali to je samo prva u nizu teških utakmica na putu do Rusije. I ne bih sada govorio o Austriji i Velsu, oni su briga našeg stručnog štaba, uostalom kao i Irska. Znam samo da nas očekuje veoma zahtevan meč, jedna borbena ekipa, dobro organizovana, fizički moćna i opasna iz kontranapada. Ponavljam, neće biti lako, ali uz podršku sa tribina možemo do rezultata koji bi nas sve učinio srećnim", rekao je Matić.

Pored Irske, Srbija je u grupi sa Velsom, Austrijom, Gruzijom i Moldavijom.

Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović nedavno je rekao da selekcija koja osvoji 12 bodova u susretima sa Gruzijom i Moldavijom sigurno putuje u Rusiju.

"Neko ko ima toliko iskustva u reprezentaciji kao naš kapiten sigurno da ima razloga za takvu prognozu. I treba mu verovati. Grupa nam je dosta ujednačena, a moramo svi biti svesni da u Evropi više nema autsajdera, lakih utakmica, protivnika. I šampionat u Francuskoj pokazao je koliko reprezentativni fudbal napreduje. Isto očekujem od Srbije, jer u prethodnim kvalifikacijama imali smo jedan broj mladih igrači koji su u medjuvremenu sazreli, stekli iskustvo i mislim da su sada spremni da ponesu odgovornost", rekao je Matić.

Fudbalski klub Čelsi je novu sezonu u Premijer ligi počeo pobedom na Vest Hemom, a novi trener "plavaca" Antonio Konte svima stavio do znanja da će srpski reprezentativac biti važna karika tima u dugoj sezoni.

"Bilo je nekih razgovora, želje drugih klubova, ali Konte me ubedio da ostanem. Ambicije? Titula", rekao je Matić.

Od ove sezone u Premijer ligi igra još jedan srpski fudbaler - Marko Grujić. Matić je naveo da je u kontaktu s bivšim igračem Crvene zvezde.

"Mlad je, a opet zreo za svoje godine. Vredno radi, na dobrom je putu i ono što je sigurno, korist od svega imaće i reprezentacija. Tu sam da ga podržom, pomognem nekim savetom", rekao je Matić.

Prvo zlato za Srbiju na Olimpijskim igrama u Riju osvojio je rvač Davor Štefanek, a u moru čestitki stigla je i jedna iz Londona.

"Čestitam Davoru na fantastičnom uspehu. Sve nas je učinio ponosnim. Ovom prilikom ga pozivam ga da bude moj gost na utakmici Srbija – Irska", rekao je Matić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.