Majstori potvrdili klasu: Basketaši Srbije odbranili titulu šampiona sveta, Majstorović MVP! (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 21.Jun.2017, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majstori potvrdili klasu: Basketaši Srbije odbranili titulu šampiona sveta, Majstorović MVP! (FOTO, VIDEO)

U finalu Svetskog prvenstva u francuskom Nantu, reprezentacija Srbije u basketu 3x3 savladala je Holandiju i po drugi put uzastopno postala šampion planete.

Nakon ubedljive pobede u polufinalu nad domaćinom, Srbija je u borbi za pehar bila bolja od Holandije i na kraju slavila sa 21:18.

Final Scores ? ? Watch the #3x3WC live on https://t.co/NQIQfiCxsj pic.twitter.com/jv21NYEbM2
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Tako je ekipa u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, odbranila titulu svetskog šampiona osvojenu prošle godine u kineskom Gvangžuu, a osvojila zvanje najboljeg na planeti po treći put na četiri održana basket-mondijala.

"Nismo iznenađeni... Na redu su Olimpijske igre, a mi želimo da ostanemo tu gde jesmo", jasan je bio Bulut nakon nove zlatne medalje.

Bronzu je osvojila Francuska, koja je pobedila Sloveniju (18:17).

Za najboljeg igrača (MVP) izabran je naš Dejan Majstorović, sasvim zasluženo, a pored njega, u najboljem timu šampionata našao se i Dušan Bulut.

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Rusija, koja je u finalu bila bolja od Mađarske sa 19:12.

Final Scores ? ? Watch the #3x3WC live on https://t.co/NQIQfiCxsj pic.twitter.com/Jj1AyNSClN

Treće mesto kod dama pripalo je Ukrajini, pred kojom je u borbi za medalju pala Holandija.

Čestitke šampionima i neka bude kako je Dušan rekao - da ovako bude i na Igrama 2020. godine!

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

TRENUTAK ZA ISTORIJU I NEZABORAV I LUDO SLAVLJE POTOM: Pogledajte koš koji je Srbiji doneo titulu šampiona sveta (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 21.Jun.2017

Basket reprezentacija Srbije savladala je Holandiju sa 21:18 u finalnom meču FIBA svetskog prvenstva u basketu „3×3“.. Čitavim tokom meča ekipe su bile izjednačene, ali je u samoj završnici naš tim, predvođen Dušanom Domovićem Bulutom, uspeo da slomi otpor Holanđana, a upravo je Bulut...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.