Izvor: HotSport.rs, 19.Dec.2014, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUP KONFEDERACIJA: Određeni ternmini i gradovi domaćini

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odredila je termine održavanja Kupa konfederacija koji se tradicionalno odigrava kao uvertira za Mondijal godinu dana ranije u zemlji organizatoru Svetskog prvenstva.

Naredno takmičenje na kojem će učestvovati osvajači kontinentalnih titula biće održano od 17. juna do 2. jula u četiri grada u Rusiji – >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Moskvi, Sankt Peterburgu, Sočiju i Kazanju.
Pored domaćina, reprezentacije Rusije i aktuelnog prvaka sveta Nemačke na turniru će učešće obezbediti prvak Evrope iz 2016. godine, zatim osvajač Kupa Amerike 2015, Azijskog kupa 2015, Kupa afričkih nacija 2017, Kupa nacija konfederacije Okeanije, kao i pobednik duela SAD protiv osvajača Zlatnog kupa KONKAKAF 2015.
Teoretski moguće je da na ovom turniru učestvuje i selekcija Srbije, ali je mnogo dug i težak put do toga. Najpre bi trebalo izboriti plasman na Euro 2016 makar i preko baraža, a potom i osvojiti Evropsko prvenstvo u Francuskoj.
hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

FIFA odredila datume prvenstva sveta 2018. u Rusiji

Izvor: Studio B, 19.Dec.2014

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je večeras da će finalna utakmica prvenstva sveta 2018. godine u Rusiji biti odigrana u nedelju, 15. jula...Potvrđujući datume šampionata Izvršni odbor FIFA složio se da premijerna utakmica bude na programu u četvrtak, 14. juna 2018...Kvalifikacije...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.