KRALJEVSKI Real Madrid je šampion sveta!

Izvor: 24sata, 21.Dec.2014, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRALJEVSKI Real Madrid je šampion sveta!

Fudbaleri Reala postali su prvaci sveta, pošto su na Svetskom klupskom prvenstvu pobedili San Lorenco sa 2:0 u Marakešu, golovima Serhija Ramosa i Gareta Bejla.

Real je tri puta osvajao Interkontinentalni kup (1960, 1998, 2002), a sada je prvi put došao do priznanja najboljem timu sveta došao i na turniru pod imenom Svetsko klupsko prvenstvo. Sa četiri titule, izjednačio se sa Milanom (šampion 1969, 1989, 1990, 2007).

Serhio Ramos je pred kraj prilikom izmene ispraćen >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << ovacijama, a meč je iskoristio da postane igrač koji je kao defanzivac postizao gol u španskom Superkupu, finalu Lige šampiona i na kraju, Svetskog klupskog prvenstva.

Garet Bejl je postigao drugi giol za Madriđane | Foto: AP

Uz to, Real je zabeležio 22. pobedu u nizu, pred gostovanje Valensiji 4. januara, u nastavku španskog šampionata. Ujedno, Karlo Anćeloti može da se pohvali činjenicom da je i Milanu i Realu doneo četvrtu titulu prvaka sveta, pošto je roso-nere vodio 2007. godine u finalu protiv Boka Juniorsa (4:2).

Sada je sa Realom na idealan način stavio tačku na uspešnu godinu, u kojoj su osvojeni Superkup, Liga šampiona i Superkup Evrope. Špansku titulu "oteo" je gradski rival Atletiko, ali je Real prvi put u istoriji kalendarsku godinu završio sa četiri trofeja.

Inače, u meču za treće mesto, Okland je pobedio Kruz Azul posle boljeg izvođenja penala.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Heroj po navici: Kada nestane magije u kopačkama Ronalda tu je Serhio Ramos!

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2014

Iskusni defanzivac obezbedio Real Madridu produžetak u finalu Lige šampiona, a sada bio najzaslužniji za trijumf protiv San Lorenca..On je jedan od onih diskretnih heroja potrebnih svakom velikom timu. Kada nestane magije u kopačkama Kristijana Ronalda, ili kada Geret Bejl ne može da demonstrira...

Nastavak na MozzartSport.com...

VIDEO: Real Madrid na vrhu sveta!

Izvor: UživoFudbal.com, 21.Dec.2014

Real Madrid nastavlja da ređa trofeje u svojoj kolekciji, nakon Superkupa, Lige šampiona i Superkupa Evrope, Madriđani su pod vođstvom Karla Ančelotija osvojili Svetsko klupsko prvenstvo. Anćelotiju je ovo drugi put da osvaja ovaj trofej, prvi put je to učinio 2007. godine sa ekipom Milana. U...

Nastavak na UživoFudbal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.