KENGURI BOLJE SKAČU OD ORLIĆA: Srpski juniori izgubili od Australije u osmini finala SP

Izvor: Kurir, 01.Jul.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KENGURI BOLJE SKAČU OD ORLIĆA: Srpski juniori izgubili od Australije u osmini finala SP

Košarkaška reprezentacija Srbije "ispod 19" neočekivano je poražena u prvoj nokaut fazi takmičenja na Kritu 56:69

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je meč osmine finala Svetskog prvenstva na Kritu od Australije - 56:69 (18:21, 9:21, 17:18, 12:9).

Izabranici Aleksandra Bućana su tako završili takmičenje mnogo ranije nego što su očekivali. Kao drugoplasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u grupnoj fazi takmičenja, iza Grčke, bili su veliki favoriti u duelu sa "kengurima", koji su danas dokazali da ipak bolje skaču od "orlića".

Ključna je bila druga četvrtina koju je Australija dobila ubedljivo - 21:9. U tom periodu stekla je veliku prednost koju je znalački sačuvala do kraja.

Mekvig je bio dominantna figura meča sa 18 poena i 12 skokova, a pratili su ga saigrači Vasiljević i Klark sa po 15 poena.

U srpskoj reprezentaciji ubedljivo najbolji je bio Stojanović sa 15 poena i deset skokova. Marinković je ubacio 11 poena, a Vučetić deset.

U četvrfinalima 3. jula sastaće se SAD - Italija, Grčka - Španija, Hrvatska - Kanada i Turska - Australija. Titulu brane Amerikanci.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

U19 selekcija "orlića" ispala od Australije u osmini finala Mundobasketa

Izvor: Blic, 01.Jul.2015

Košarkaška reprezentacija Srbije uzrasta do 19 godina poražena je na Kritu u osmini finala Svetskog prvenstva od Australije, sa 69:59 (21:18, 21:9, 18:17, 9:12)...Od početnih 10:3 za "orliće", sve je krenulo naopako, a posebno je poražavajuća bila druga deonica u kojoj su izabranici Aleksandra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.