Izostalo novo čudo u Kataru: Francuzi su vladari svetskog rukometa /FOTO/

Izvor: Blic, 01.Feb.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izostalo novo čudo u Kataru: Francuzi su vladari svetskog rukometa /FOTO/

Rukometaši Francuske postali su prvaci sveta peti put u istoriji, pošto su u finalu Svetskog prvenstva savladali organizatora šampionata, reprezentaciju Katara - 25:22 (14:11).

Prava legija stranaca u Kataru napravila je senzaciju plasmanom u borbu za zlatnu medalju, ali je morala da se zadovolji srebrnom što je prvo svetsko odličje za neku neevropsku selekciju.

Domaćin šampionata je pravio čuda i predvođen Danijelom Šarićem eliminisao Nemačku u četvrtfinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zatim Poljsku u polufinalu, ali je naš golman i njegovih 14 odbrana bilo nedovoljan za novu senzaciju, pa su Francuzi objedinili evropsku, olimpijsku i svetsku titulu.

"Trikolori" su do trofeja došli teže nego što se očekivalo, imali su maksimalnih 13:7 u 23. minutu, ali je Katar u drugom poluvremenu u nekoliko navrata bio blizu izjednačenja.

Najefikasniji u timu apsolutnih rukometnih vladara bili su je Nikola Karabatić sa pet, i Valentin Port i Danijel Narcis sa po četiri gola, dok je kod vicešampiona sveta najbolji bio Žarko Marković sa sedam pogodaka.

Bronzana medalja pripala je Poljskoj, koja je u borbi za treće mesto savladala Španiju sa 29:28.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.