Ivana Španović: Rivalke me se plaše (video)

Izvor: Sportske.net, 05.Sep.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Španović: ''Rivalke me se plaše'' (video)

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović rekla je danas da su konkurentkinje u skoku u dalj počele da je se plaše, jer pet vezanih medalja na velikim takmičenjima ne može da bude slučajnost.

Španovićeva je na Svetskom prvenstvu u Pekingu osvojila bronzanu medalju skokom 7,01 metar, čime je oborila lični rekord, a potom je sa 7,02 to ponovila na mitingu Dijamantske lige u Cirihu, gde je bila najbolja.

"Jedna medalja može da bude slučajnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ali pet vezanih... Konkurencija zna da od mene može da očekuje velike daljine. Sigurno je i da se na takmičenjima neću pojavljivati nespremna. Mitinzi su mi važni zbog pripreme za velika prvenstva, na najvećim takmičenjima želim da budem najspremnija", rekla je Španovićeva grupi srpskih novinara u Berlinu.

Ona će sutra od 17.05 skakati na mitingu u Berlinu, čime će završiti ovu sezonu, koju je ocenila najuspešnijom do sada.

"Miting u Berlinu će biti za moju dušu, da probam da ponovo skočim daleko i prikupim bodove za krajnji plasman najboljih skakačica na svetu. Ovo mi je jedna od uspešnijih godina s obzirom na to da sam osvojila dve medalje i bila nikad bliža osvajanju zlatne lige u ukupnom plasmanu", kazala je srpska nacionalna rekorderka u skoku u dalj.

Ivana Španović je dodala da je Evropsko prvenstvo u dvorani 2014. motivisalo za nastavak, jer je tu ispunila olimpijsku normu i "nije morala kasnije da je juri".

Takođe, navela je da joj je nakon tog takmičenja prijala dvonedeljna pauza zbog povrede, tokom koje se odmorila.

"Posle toga je sve bilo podređeno pripremi za Peking. Tu mi je bilo najbitnije da napadnem sedmicu i jako sam ponosna što sam to uspela dva puta, iako tehnički nisam to najbolje odradila. Skočila sam 7,01 sa ne baš 100 odsto svojih mogućnosti i to je nešto što mi stvara sliku o tome koliko stvarno ja mogu da skočim", kazala je ona.

Kao odskočnu dasku u karijeri navela je osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi pre dve godine.

"Posle medalje u Moskvi došao je nalet samopouzdanja koji raste iz dana u dan i mislim da smo na pravom putu da napravimo nešto stvarno veliko", dodala je.

Španovićeva je istakla da već razmišlja o predstojećim Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru i da je sigurna da će joj skok od sedam metara na njima doneti medalju.

"Rio je definitivno najveći cilj sledeće godine, iako će biti svetsko dvoransko, kao i evropsko prvenstvo. Konkurenciju poznajem, ponovo će se pojaviti one koje skaču sedam metara, ali motiviše me i bodri konstantnost i što svake godine povećavam nivo", rekla je Španovićeva.

Ona je istakla da u Riju očekuje mnogo više uspeha srpskog sporta nego u Londonu 2012.

"Biće sigurno mnogo drugačije nego u Londonu. Ovo je bila godina sporta, napravili smo neverovatne uspehe i stvarno sam ponosna na sve njih i što sam deo toga. U Riu će biti onako kako svi potajno želimo", rekla je Ivana Španović.

Pored nje, u Berlinu se nalazi i košarkaška reprezentacija Srbije, koja će danas početi takmičenje na Svetskom prvenstvu.

Španovićeva je rekla da neće moći da ih isprati.

"Volela bih da mogu uživo da ih pratim, ali to oduzima puno vremena kada sam na takmičenju, fokus mora da ostane samo na onome što ja radim", rekla je Ivana Španović.


Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.