Izvor: Danas, 30.Jan.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irving oborio klupski i rekord sezone

Beograd - Nezaboravnu noć u Klivlendu priredio je momak rođen u Australiji, MVP poslednjeg Svetskog prvenstva u Španiji i nekadašnji as univerziteta Djuk. U odsustvu povređenog Lebrona Džejmsa za nastavak trijumfalnog niza od osam mečeva pobrinuo se Kajri Irving i to protiv Portlanda u čijem je sastavu bio Lamarkus Oldridž (99:94).

Sjajni bek ubacio je Blejzersima 55 poena čime je oborio rekord sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << po broju postignutih poena na jednom meču. Irving je ubacio 11 trojki iz 19 pokušaja, čime je pomerio klupske granice, ali je takođe došao do drugog najboljeg učinka u istoriji NBA lige. Bolji od njega po broju ubačenih trojki su Kobi Brajant i Donijel Maršal sa po 12 realizovanih pokušaja.

- To je bio timski rad - skromno je sumirao utiske Irving koji je sa 55 poena premašio ovosezonski rekordan učinak Moa Vilijamsa i Kleja Tompsona sa postignuta 52 poena. Sve to uradio je bez pomoći Lebrona Džejmsa, koji je novinarima stavio do znanja ko je u prvom planu.

- Nisam ja u fokusu, ovo je Kajrijeva noć - čestitao je Lebron svom saigraču.

U sastavu Portlanda najbolji je bio Oldridž (38p, 11sk) koji je rešio da odloži operaciju palca leve ruke, koja bi ga odvojila od parketa na par meseci u situaciji kada se Blejzersi bore za što bolju poziciju na Zapadu uoči plej-ofa. Atlanta nije imala većih problema protiv Bruklina (113:102). Trojica najboljih igrača Houksa imali su dabl-dabl učinke. Pol Milsap (28p, 15sk), Al Horford (20p, 10sk) i Džef Tig (13p, 11as) još jednom su uverili javnost u osnovne razloge najboljeg skora Atlante u čitavoj ligi (38-8). U sastavu Bruklina bolji od ostalih bio je Džo Džonson (26p).

Čikago menja trenera

Čikago ove sezone igra dosta promenjivo. Na osnovu informacija koje dolaze iz SAD postoji mogućnost da trener Tim Tibodo u skorije vreme napusti klub. Naime, između prvog čoveka struke i uprave Bulsa postoji određeno nerazumevanje, jer Tibodo ne želi da menja tim, tačnije smatra da mu nije potrebna zvezda koja bi mogla da poremeti hemiju u ekipi. Sa druge strane uprava želi da angažuje superstara narednog leta kako bi na marketinškom planu klub dobio na dodatnoj popularnosti. Prošlog leta Karmelo Entoni se najviše dovodio u vezu sa trećim najbogatijim klubom u NBA.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.