Dan kad je Van Bronkhorst ubio pauka! (video)

Izvor: Sportske.net, 06.Jul.2015, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan kad je Van Bronkhorst 'ubio pauka'! (video)

Na današnji dan 'pao' je najlepši gol na Mundijalu u Južnoj Africi, koji je delo levog beka Holandije.

Tog dana fudbalska reprezentacija Holandije pobedila je Urugvaj rezultatom 3-2 i po prvi put se plasirala u finale Svetskog prvenstva posle 32 godine.

Nekadašnji bek Barselone je u 18. minutu kao iz katapulta opalio po lopti koja je zadobila čudnu putanju i završiča u gornjem desnom uglu golmana urugvajske reprezentacije.

Nakon toga Dijego Forlan >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je postigao gol za Urugvaj koji je bio njegov treći gol van kaznenong prostora, što nikome nije uspelo još od Lotara Mateusa od 1990.

Nakon toga golove za "Lale" postigli su  Arjen Roben i  Vesli Snajder. Utešni gol za Urugvaj delo je Maksimilijana Pereire.

I pored gola Maksimilijana Pereire u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, čitava priča je privedena kraju na opšte zadovoljstvo „narandžastih“ i njihovih brojnih pristalica u Kejp Taunu. Holandija se tako po prvi put od 1978. plasirala u finale, gde su poraženi od Španije.


Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.