Čavićev rekord nedodirljiv, švedska plivačica pomerila granicu delfin stilom

Izvor: Blic, 04.Avg.2015, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavićev rekord nedodirljiv, švedska plivačica pomerila granicu delfin stilom

Britanski plivač Adam Piti osvojio je zlatnu medalju u trci na 100 metara prsno na Svetskom prvenstvu u Kazanju, dok je Šveđanka Sara Sjostrom postavila novi svetski rekord pobedom u trci na 100 delfin stilom.

Piti je pobedio rezultatom 58,52 sekunde. Drugo mesto zauzeo je Južnoafrikanac Kameron van der Burg sa 0,07 sekundi zaostatka, a bronzanu medalju osvojio je Britanac Ros Mardok sa zaostatkom od 0,57 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sekundi.

Sjostrom je trku preplivala za 55 sekundi i 64 stotinke i tako za deset stotinki popravila sopstveni svetski rekord koji je postavila u polufinalnoj trci. Srebrno odličje osvojila je Dženet Otesen iz Danske rezultatom 57 sekundi i pet stotinki, dok je bronza pripala Kineskinji Jung Lu (57, 48 sekundi).

Francuski plivač Floran Manadu osvojio je zlatnu medalju u trci na 50 metara delfin rezultatom 22,97 sekundi. On nije uspeo da obori rekord svetskih šampionata, koji drži srpski reprezentativac Milorad Čavić od 22,67 sekundi, iz Rima 2009. godine.

Srebrnu medalju osvojio je Brazilac Nikolas Santoš sa 0,12 sekundi zaostatka, a treće mesto zaueli su Mađar Laslo Čeh i Poljak Konrad Černijak koji su deonicu preplivali za 23,15 sekundi, odnosno 0,18 sekundi zaostatka za pobednikom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Silađi u finalu SP na 50 metara prsno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2015

Reprezentativac Srbije u plivanju Čaba Silađi plasirao se u finale trke na 50 metara prsnim stilom na prvenstvu sveta u Kazanju...Silađi je danas u polufinalu preplivao tu deonicu za 27.19 sekundi, što je bilo ukupno sedmo vreme...Najbrži u polufinalu bio je Britanac Adam Piti u vremenu novog svetskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.