Izvor: HotSport.rs, 24.Avg.2016, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALEKSANDAR KATAI: Ozdravljenje srpskog fudbala leži u plasmanu na Mondijal

Jedini je reprezentativac iz srpske Super lige na spisku selektora Slavoljuba Muslina za meč protiv Republike Irske (stadion Rajko Mitić – 20,45) na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji – Aleksandar Katai.

Priznanje za igrača koji osvaja svojim vanserijskim potezima i golovima, kapitena Crvene zvezde koji će 5. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << zajedno sa Ivanovićem i drugovima krenuti na dug put koji se završava 9. oktobra 2017. kada u poslednjem meču kvalifikacija Srbija dočekuje Gruziju.
Da li je poziv predstavljao iznenađenje, pogotovo što nema više nijednog igrača iz domaće lige?
-Iskreno, jeste, ali zato me i više obradovao. I ne krijem da mi mnogo znači. Svaki poziv u nacionalni tim je privilegija za svakog igrača – ne ostavlja dilemu Aleksandar Katai.
Debi je ostvaren, sada možemo da govorimo o očekivanjima pred start kvalifikacija?
-Bio sam pozivan i pred meč sa Albanijom, odnosno Portugalijom, ali sam prvi nastup ostvario protiv Češke. I ne znam koliko je dobro da sada iznosim neke prognoze, jer sam po stažu najmlađi. Rekao bih, ipak, da je u prošlosti bilo stvari koje želimo svi da zaboravimo ili arhiviramo, a sada je važno da ostanemo pozitivni i gledamo u budućnost. Svi želimo isto, očekujemo isto, a to je povratak na veliku scenu i odlazak Srbije u Rusiju.
Može li plasman Srbije na Svetsko prvenstvo 2018. da bude lek za sve rane srpskog fudbala ?
-Mislim da može, iskreno. Pred nama je novi početak, uveren sam da imamo kvalitet, a odlazak u Rusiju vratio bi veru u fudbal i imao pozitivnog uticaja na mnoge stvari.
Istu želju imaju i naši rivali u grupi za koju mnogi smatraju da je dosta ujednačena?
-Nema izrazitog favorita. Austriju, Vels i Republiku Irsku gledali smo i na minulom EP u Francuskoj, dovoljno da se uverimo da nikome neće biti lako. Sa svima možemo da igramo i sami smo gospodari svoje sudbine.
Koliko će na novom putu biti značajna podrška navijača?
-Znam da u fudbalu sve mora da se zasluži, tako i poverenje navijača. Suvišno je pričati koliko bi nam u meču protiv Republike Irske značile pune tribine, a ja bio voleo da u jednom trenutku one budu ispunjene kao u meču Crvena zvezda – Ludogorec. Jednu zemlju imamo, jednu reprezentaciju. Svi da je podržimo.
Ostalo je samo da pitamo gde će Aleksandar Katai da provede leto 2018?
-Daleko je…Ali voleo bih da to bude u Rusiji! – rekao je sjajni vezista Crvene zvezde, Aleksandar Katai.
Prodaja ulaznica za meč Srbija – Republika Irska počinje 29. avgusta i moći će da se kupe na blagajni stadiona „Rajko Mitić“. Na dan utakmice prodaja će biti organizovana na blagajni stadiona Partizana. Zainteresovana lica moći će da kupe ulaznice i putem Interneta na sajtu www.iticket.rs, a cene ulaznica iznose sever 400, istok bok 800, istok centar 1000,zapad bok 1000,zapad centar 1200, VIP galerija 2000, VIP 2 1500, VIP 1 2000. Južna tribina biće otvorena za organizovani dolazak školske omladine i mlađih selekcija mnogih naših klubova širom Srbije.
The post ALEKSANDAR KATAI: Ozdravljenje srpskog fudbala leži u plasmanu na Mondijal appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Katai: Mundijal kao spas!

Izvor: N1 televizija, 24.Avg.2016

Olimpijske igre su završene seledeće su 2020.godine u Japanu. Sada Srbiji ostaje da se psoveti drugom najvažnijem sportskom događaju na planeti, a to je Svetsko prvenstvo u fudbalu. Aleksandar Katai, uzdanica Crvene zvezde jedini je reprezentativac iz srpske Super lige na spisku selektora Slavoljuba...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.