Za Hram Svetog Save da damo još 15 miliona evra

Izvor: Mondo, 07.Dec.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Hram Svetog Save da damo još 15 miliona evra

Za završetak gradnje Hrama Svetog Save potrebno je još 19 miliona evra, od čega će građani Srbije da kroz poreze i donacije obezbede 15 miliona evra.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ostatak je donacija Rusije od četiri miliona evra, za oslikavanje glavne kupole.

Mozaik kreće na proleće

Patrijarh Irinej je podsetio da Rusija finansira mozaičko oslikavanje glavne kupole hrama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da očekuje da će pripremljeni mozaik u Rusiji početi da se postavlja početkom proleća. Kako kaže, nakon kupole biće urađena oltarska apsida. "Nadamo se da će sve biti urađeno do 2019 godine , te da ćemo osveštati Hram povodom velikog jubileja naše crkve(8800 godina od osnivanja srpske arhiepiskopije)", rekao je patrijarh novinarima.

Konačna finansijska situacija u vezi sa izgradnjom Hrama Svetog Save konstatovana je na današnjoj 14. redovnoj skupštini Društva za podizanje Hrama održanom u Poslovnom Klubu "Privrednik".

"Ovim putem pozivamo sve koji žele da učestvuju u završetku izgradnje Hrama da se uključe preko društva ili direktnim donacijama", rekao je novinarima predsednik skupštine Društva za podizanje Hrama Svetog Save na Vračaru Miodrag Kostić.

On je, nakon skupštine, rekao novinarima da je predviđeni rok za završetak svih radova 2021. godina i da za sada svi planirani radovi napreduju svojim tokom.

Kostić kaže da će plato uskoro biti okružen saobraćajnicama, jer su rešeni svi imovinski problemi, tako da će ulica Bore Stankovića, koja se nalazi sa zadnje strane Hrama biti urađena naredne godine.

Skupštini su osim članova GO Društava za podizanje Hrama prisustvovali i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i patrijarh srpski Irinej.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.