Izvor: Blic, 20.Okt.2016, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAJEDNIČKI KONCERT Humanost lozničke publike na delu

Kulturno-umetnučka društva "Karadžić" iz Loznice, "Frula" iz Lipničkog Šora, "Sveti Sava" iz Bradića, plesna grupa "Oki-doki", učenici OŠ "Dositej Obradović" iz Klubaca, recitatori i vokalne solistkinje Jovana Janković i Tijana Avramović, priredili su večeras u Vukovom domu kulture zajednički humanitarni koncert "Budi human", na kojem je prikupljeno oko 130.000 dinara. Ovaj novac biće podeljen i uručen kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pomoć porodicama Ivane Gligorić i Marije Vasić za njihovo lečenje.

Na ovakvom gestu, zahvalio se Đorđe Vasić, čija ćerka Marija (7) boluje od cerebralne paralize i trenutno je u Beogradu na fizikalnim terapijama.

- Ova pomoć nam znači mnogo jer svaki odlazak u Beograd košta, kao i mnogo toga drugog. Zato hvala svim ljudima dobre volje i organizatorima koncerta. Supruga je zaposlena, a ja već godinama ne primam plati iako sam zvanično zaposlen u "Dekotri", koja ne radi. Uz pomoć moga oca i dobrih ljudi nekako se snalazimo - kazao je Marijin tata.

U ime gradske uprave, sve one koji su podržali ovu humanitarnu akciju, pozdravio je Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika, koji je poručio da prisustvo brojne publike govori da ove dve Lozničanke nisu same.

- Uz njih smo, da im dajemo podršku i snagu da se izbore sa svojim problemima. Bolest ne bira ni mesto ni vreme, kao ni ime i prezime. Svi se možemo naći u nevolji i zato je vrlo važno da shvatimo da treba da budemo humani ljudi, da pomažemo jedni drugima kada je to potrebno. Odziv na ovom koncertu potrvđuje da upravo ti i činimo - rekao je Đokić. S.PAJIĆSRBIJU
Pogledaj vesti o: Jovana Janković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.