Izvor: BalkanRock.com, 05.Avg.2017, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Veče Balkanrocka” u prepoznatljivom ritmu rokenrola

Voodoo, foto: Marjan Stojković

U okviru Medijana festa u Nišu, održano je prvo Veče Balkanrocka u okviru koga su se publici u parku Svetog Save predstavili pobednici i učesnici dosadašnjih izdanja Medjiana Balkanrock festivala.

Grad Niš, pored slavne istorije, kafanskog meraka i južnjačke gostoprimljivosti, nekada je bio prepoznatljiv i kao grad rokenrola i dobre muzike. Mladi bendovi koji iz godine u godinu stasavaju i predstavljaju se na Medijana Balkanrock >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << festivalu, trude se da na neki način vrate davno izgubljeni rokenrol šmek jednog od najvećih gradova u zemlji.

Veče Balkanrocka poteklo je od ideje da lokalni mladi muzičari predstave svojim sugrađanima svoj autorski rad u okviru još jedne tradicionalne manifestacije Medijana fest. Ova manifestacija se svakog leta održava u parku Svetog Save u organizaciji gradske opštine Medijana. Na bini u centralnom delu parka, ove godine, pored afirmisanih muzičkih stvaralaca određenih žanrova, svoje mesto našli su i mladi muzičari čije vreme tek dolazi.

Voodoo

Program je otvorio sastav Voodoo, koji je u takmičarskom delu ovogodišnjeg Medijana Balkanrock festivala osvojio treće mesto ali i priliku da snimi tri pesme u profesionalnom studiju i nađe se na kompilacijskom disku zajedno sa još dva najbolja benda takmičenja. Voodoo u svom autorskom radu meša esenciju grungea i hard rocka sa upečatljivim scenskim nastupom.

Hazel

Mladi i, sada već prepoznatljivi, muzičari okupljeni u sastavu Hazel, prošle godine osvojili su titulu najboljeg benda na takmičenju Medijana Balkanrock fest, a ove godine, zajedno sa ovogodišnjim pobednikom festivala, branili su boje Niša na Zaječarskoj Gitarijadi. Sa ženskim vokalom velikog potencijala i voljom i energijom da rok muzikom izraze sebe, ovi mladi talentovani ljudi, potekli iz Music Land škole, upisali su se i jednog dana biće bitna referenca muzičke istorije grada Niša.

Opposite Way

Veče Balkanrocka zaokruženo je nastupom sastava Opposite Way. Nakon pobede na ovogodišnjem Medijana Balkanrock festivala i osvajanja nagrade publike na Zaječarskoj Gitarijadi, gotovo da nema benda koji je koncertno bio aktivniji od njih ovog leta. Zrele autorske pesme u rok/hard rok maniru i harizmatičnost frontmena izgleda da su dobitna kombinacija koja retko koga može ostaviti ravnodušnim. Njihovi nastupi su, pre svega dobra zabava, a broj fanova koji ih prate polako prerasta u armiju.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.