VITEZOVI TEMPLARI PODIŽU HRAM SVETOG SAVE U NJUJORKU: Obnavljaju izgorelu srpsku crkvu na Menhetnu

Izvor: Telegraf.rs, 23.Okt.2016, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VITEZOVI TEMPLARI PODIŽU HRAM SVETOG SAVE U NJUJORKU: Obnavljaju izgorelu srpsku crkvu na Menhetnu

Međunarodni red vitezova templara sa sedištem u SAD je zainteresovan za obnovu crkve Svetog Save koja je izgorela u Njujorku.

To je za beogradski list rekao generalni sekretar te organizacije Dejl Starks, koji je istakao da je veoma zainteresovan da se pravoslavna crkva, uništena u požaru koji se dogodio na Uskrs ove godine, podigne iz pepela i postane simbol >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << razvoja hrišćanstva u Americi.

- Uskoro ćemo stupiti u kontakt sa vladikom istočnoameričkim Irinejom iz Njujorka i dogovoriti se kako da, kao zaštitnici hrišćanstva, zajedno podignemo novi hram na Menhetnu - rekao je Starks.

Istakao je i da je zainteresovan za spasavanje svetinja Srpske pravoslavne crkve na Kosovo u Metohiji.

Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York

- Snimićemo u 3D formatu sve manastire i crkve u pokrajini i prezentovati Ujedinjenim nacijama realnu sliku o rušenju i skrnavljenju hrišćanske kulture na Kosovu i Metohiji - naveo je Starks.

Međunarodni red vitezova templara (OSMHT), koji okuplja zaštitnike hrišćanstva iz četrdesetak zemalja sveta, ima svoje počasno mesto u UN i NATO. Prošle godine su zajedno sa srpskim templarima, odnosno članovima Vrhovnog vojnog reda Jerusalimskog hrama iz Beograda, podneli Ujedinjenim nacijama i Unesku posebnu Deklaraciju o potrebi zaštite hrišćanske kulture na Kosovu i Metohiji.

Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.