Tepić: Cilj da sve vojvođanske škole postanu aktivne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić: Cilj da sve vojvođanske škole postanu "aktivne"

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić uručila je danas sertifikat "Aktivne škole" kikindskim osnovnim školama "Sveti Sava" i "Jovan Popović", saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Program "Aktivne škole" kojim je ove godine obuhvaćeno osam vojvođanskih osnovnih škola je sastavni deo Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodine, koju su poslanici vojvođanske Skupštine jednoglasno usvojili.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Uručujući sertifikate školama sekretarka Tepić istakla je da bi bio veliki iskorak u osnovnoškolskom sistemu uvođenjem ovog jedinstvenog programa u čitavoj Republici Srbiji.

"Program 'Aktivne škole' ne predstavlja samo slovo na papiru, on predstavlja veliku promenu u osnovnoškolskom obrazovanju kada je reč o zdravlju svih učenika škola koje su u ovom programu. Zdrava ishrana, fizička aktivnost tokom malih i velih odmora, veći broj sportskih sekcija, čine ove škole 'aktivnijim' od drugih. Roditelji koji budu upisivali svoju decu u 'Aktivne škole' znaće da su njihova deca na mestu u kojima će se posebno voditi računa o zdravim stilovima života i zdravlju, što svima nama treba da bude prioritet jer živimo u vremenu u kome se o tome vodi sve manje i manje računa", poručila je ona.

Dodala je da će ove škole imati i poseban status u resornom Sekretarijatu, jer ovim sertifikatima dokazuju da je školski sport, koji je poslednjih godina i prioritet Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, podignut na veći nivo.

"Ove škole su svetli primer kako se treba baviti fizičkim vaspitanjem u sistemu obrazovanja. Opština Kikinda treba da bude ponosna što ima škole u kojima se ovako lepo raditi", ocenila je Tepić.

Resorna sekretarka je obišla i Sportski centar "Jezero" i kompleks otvorenih bazena i veliki multifunkcionalni teren koji je prošle godine sa nešto više od dva miliona dinara finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.