Izvor: Bor030.net, 27.Jan.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škole obeležile slavu – Svetog Savu

Borske osnovne i srednje škole su sečenjem slavskog kolača i prigodnim programom proslavile Svetog Savu, utemeljivača srpskog školstva, crkve i države.

Dan Svetog Save kao školske slave obeležava se od polovine 19. veka. Sve borske škole su proslavile Savindan, a Tehnička škola je, pored kolektiva i bivših direktora, ugostila i predstavnike lokalne samouprave, Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << i Rakite.

“Nema ponosnijeg čoveka od mene zbog onoga što smo uradili u prethodnom periodu i ono što tek nameravamo. Naravno, to ne bi uspeli bez prijatelja i osnivača ove škole. Imamo veliku nadu da ćemo uspeti da ponovo budemo ono što i treba – najbolja škola u gradu ali i u Srbiji. RTB Bor je dao saglasnost kao privredni subjekt da upišemo profile koji će učiti po dualnom obrazovanju”, istakao je Vladimir Stanković, direktor Tehničke škole u Boru.

Gostima se potom obratio Blagoje Spaskovski, direktor RTB-a Bor rečima upućenim deci.

“Bez znanja nema napretka društva, zato deco učite jer će i vama i nama to trebati. Mi smo mala zemlja ali vi ste pametni i zato iskoristite tu svoju privilegiju. Tehnička škola već ima dobre predispozicije i verujem da ubuduće biti centar rudarstva”, rekao je između ostalog Spaskovski.

Učenici su potom izveli program koji su spremali sa svojim profesorima. Čula se himna Svetom Savi, a učenici recitorske sekcije izveli su stihove posvećene prvom srpskom prosvetitelju, nakon čega je usledio i svečani ručak.

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.